[請勿買行貨] Fujifilm 討論區 (64) 幾時先有新機呀⋯

1001 回覆
1 Like 0 Dislike

成萬蚊
1.0預咗過萬㗎啦 佢唔過萬先要出奇
上個月星際買左部xt2 前幾日影影下無啦啦壞左screen 但除左screen部機仲正常function到
好啦咁我拎返去舖頭度 佢頭先打嚟話有異物入左 所以令到底板短路 呢個係人為問題所以唔包 要整嘅話盛惠1600蚊
係咪比人伏撚左
星際水貨?X-T2至少有WR喎
咩異物咁勁
支持開名
二手定水貨?
星際二手本來都多伏 加埋個代理係咪都會屈鳩你畀錢整 真係好難講

btw 我部xe2前排都係無啦啦壞咗個mon直接買咗xt3算
二手 見佢平過其他鋪300-400先買
咪係 有WR但佢話有異物short左個底板個screen既ic喎 心諗咁撚specific淨係screen都得意
等我拎返部機先考慮開唔開名
二手 其實係咪唔好星際買二手body
屌真係扯扯地火 用一個月就搞成咁 仲要比佢屈人為
點解好似咁興壞mon
我會上網搵二手多 搵啲賣家睇落似個人玩家嘅嚟買
咁你明點解平$300-400未?
其實xt2肥花都多人放,電子野個人就少收二手

巴打祝你好運,記得上黎報返個情況
機本身有事,有人收機比人整中伏搏水魚...

個mon得條線,低壓既點會燒??
Body正正經經買部全新水貨仲好
依家啲二手同全新水貨都只係差幾百
想買支定焦鏡,16mm,23mm and 35mm邊一支好?大陸外國偏向35mm,香港又16mm同35mm
其實有冇可能出到枝10/12 f2.8左右又有af嘅鏡
唔想買mf / zoom / 14mm

就係差一枝 wide 定

心水想fuji出18markii 12f2 23.4markii 雖然冇乜可能

X100V
今日峴街試用1855既18既影相,感覺幾好,睇黎我未咩意慾買16 2.8
23mm最易用
16.4諗諗佢
16唔夠wide啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞