[請勿買行貨] Fujifilm 討論區 (64) 幾時先有新機呀⋯

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
我都啱啱入左部XT3水貨 相機膠袋上有封條 配件有包住 你果部好明顯係二手貨
我買嗰陣都有封條
有其他ching都係咁我都唔知係咩情況
你部機係邊道製?
返去睇睇
不過都應該係支那
集資嗰個wor
I mean構圖果陣
有時想攞盡啲位會好麻煩
不過除咗個mon之外都冇野好挑剔
同意,Pro3玩無mon,玩影完一批相先翻睇,佢都仲叫有得睇下相。

Leica MD262直頭相都無得睇,要插電腦先有相可睇

一直都係用開35
試過唔睇vf同mon嚟影
不過唔想次次都係咁
我又對ovf冇情意結
冇問題,用得好滿意,不過有新機出就會心思思諗下買唔買好
放咗啦部xpro3
唔用ovf真係冇必要用xpro 除非真係好鐘意個樣
根本係專sell情意結
想問下x100v 影唔影到微距?
想間唔中影下product 相咁
定xt4+60mm f2.4 macro 算?
所以要用ovf影先有嗰種影相嘅懷念
用evf同睇mon冇分別
冇後悔,X-Pro 3個hybrid OVF/EVF 做得好好,好清晰,隱藏mon設計就係想用家更專注影相,古典look加上Dura Black超靚,外型冇咁aggressive好啱街拍。
其實Fuji X-Pro條line定位好清楚,就係針對對菲林有情意結同「外貌協會」嘅玩家,隱藏mon肯定唔係一般用家想要嘅設計,今次佢咁夠gut咁勇,係Leica以外最有心思肯大胆玩,我好欣賞。
你會後悔其實唔出奇,隱藏mon我相信9成人都唔buy,XT-3/XT-4其實對一般用家嚟講係更適合。
X100V近攝唔太得

60/2.4幾夠用
想再好啲當然要80啦

多數落腳架影macro嘅話X-T3都夠做
唔知你對手持同拍片有幾大需求

X-T3+80或者X-T4+60
X-T4 + 60 Marco 手拎影都無震
個IBIS好強大
以前我用X-E3影微距一定要落腳架影
想問下x100v 影唔影到微距?
想間唔中影下product 相咁
定xt4+60mm f2.4 macro 算?
X100V近攝唔太得

60/2.4幾夠用
想再好啲當然要80啦

多數落腳架影macro嘅話X-T3都夠做
唔知你對手持同拍片有幾大需求

X-T3+80或者X-T4+60
X-T4 + 60 Macro 手拎影都無震
個IBIS好強大
以前我用X-E3影微距一定要落腳架影

串錯字
胆你老母
求解答依加換xpro2會否不智

利申用緊xt2
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞