[Lingu] 嶺南大學討論區(18)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
我升yr1呀呀呀呀
FM毒撚求朋友
咩情況可以trans走埋LUE1002/LCC2010
Sem exchange最少要讀12 credit(留意翻唔同地區嘅credit計法,例如歐洲用ECT,無記錯2 ECT = 1 credit,姐係你最少要讀24 ECT),如果唔係你會變part time student,Lingu有21 Credit for free elective,通常tran都係tran free e,好少tran到Major/cluster,除非嗰間大學個course outline同lingu嗰個一模一樣+Department Head approve
如果想Minor又想exchange,你去sem break嗰d exchange啦,嗰d exchange讀一兩個course咋
去sem exchange 然後出去自費學外語
想問下part time 同full time student除咗無得住hall之外有乜分別?
我覺得又唔使咁悲觀 全部fm同一起步點

到時候住hall 至少都會識到你rm 而你rm唔錯嘅話係可以做到四年朋友
想問下係ling u 住hall係咪真係好開心我見好多人都話ling u個u life 好精彩
係好撚開心
試咗好多嘢係入U前冇諗過
利申:啱啱grad
例如
Danso dramso最多人 好似係
好似仲有貓soc 總會搵到有野啱玩嘅
我覺得lingu住hall幾好玩 入黎第一年識到一班朋友 肺炎住足成年勁開心
想join 貓soc
嶺南好多貓貓架南北宿都有 新宿就唔知
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞