[Lingu] 嶺南大學討論區(18)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
喺step3嗰度
有advisor email同名
thanks
有唔明再問喇 我都你個case都係一樣

我好似搵唔到
我唔知手機個ui係點

電腦就喺最左邊嗰度
印象中Admission letter有寫 我果張係 唔知你地係咪
留tg??
Sorry我唔想做伸手黨

我岩岩先收到email知道study plan呢回事,而大家都係8月25前搞店哂,好多時間去諗。但係我仍然都係一頭霧水

而我怕太遲去搞呢樣野,因為學都就黎開咁。想可以請教下師兄姐study plan 係咪類似time table既野?可唔可以講解下study plan到底係咩回事?

係自己排中意既科數目定係排讀既時間? 感謝
你要排咗先同你個advisor講
通常係pre assign咗啲科比你 你再加一科中文同英文
同兩科clusters
Study plan唔係time table 係比你排你讀嘅科 再比你個advisor check
所以排完就要同佢講
你email收唔收到條片係你個科主任講啲安排?佢都有講到 你睇吓有冇

因為我係clearing先入 可能因為咁佢封emial只有好簡單描述 見唔到有簡介短片 同埋有一條link講個程序 但我覺得唔足以令我清晰明白

例如要揀幾多科 係一個sem讀咁多科定係一個月? 而且我唔知deadline係幾時 唔知課程內容係咩 岩唔岩我 因為我覺得呢個係學習開始 對自己大學生涯好重要 想認真做決定 但係資訊好似嚴重不足咁
一個sem
4年120 credits
一個sem 最好15cre啦
me tootg?
@balabibuba
好想返學啊 屌
Face-to-face無咁悶
但醒起毒L自己一個上堂
上堂昅女係人生一大樂趣
LU咁多女都出唔到pool咩
銀行夠大把錢啦
如果大家上堂 見到有條友係咁昅女
知咩事啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞