[Lingu] 嶺南大學討論區(18)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
Lm zoom live
想開咪開,除非present/ 語文科
要人開
因為你下年keep住呢個分 唔係超唔好彩嘅話 都會入到Lu edu
Interview好有機入bu city or poly/cu ugc top up
想問下如果畢業前ilp唔達標/ 未讀服務學習課程/ ielts未有6.5 係咪可以讀多年? 洗唔洗畀全年學費?
你想defer不如讀少啲 讀唔夠就可以留多年
佢收到list就知邊d人無組啦 肯定好多人都無form組 唔驚
唔使咁擔心喎,遲吓恢復返面授會易識人好多,而家好多fm都係咁
住hall都識唔到人咩?
上堂試下主動啲同參加活動玩下,之前我讀BU都係住hall同玩活動r朋友
想問下而家有term 2 add drop period啦
但我要讀的major都比人reg左
我個academic advisor叫我完左term 1再搞都得 因為我見遲下會再有term 2 的add/drop period
但其實應該而家入定紙好定下年搞好
唔該
下年比較好

如果俾人Exchange 可能有位放出嚟
唔想defer 但真係追唔哂service learning
住hall點識人,佢地圍內好似都識咁
呢排開學冇ocamp冇hall camp我都係識唔到人,一個人摺埋喺hall住
遲啲好似有face-to-face
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞