自願醫療保bupa定bowtie好?

544 回覆
7 Like 28 Dislike
想問bowtie可睇網絡醫生?
好似門診有
利申未用過
買開FWD ,最近入左攪埋單8萬
最終CLAIM 到55000 左右
CLAIM算快
完全超出左我預算,重諗住有9成
睇來買多份醫療穩陣D
利伸:割盲腸
要bowtiecash定係平2個月好
買左標準
但我見個經記分開兩次CLAIM 唔知之後會唔會再有一張
其實一份入門標準計劃+一份信諾尊尚保(配較高墊底費)就搞掂
top up 咩來?唔明
另外呢想問下巴打點解個經記要分兩次交表?
如果第次交表係CLAIM到都OK,我驚係佢重覆交
係CLAIM 唔到好失望,依家要俾成差唔多3萬出來
巴打你咁熟有無介紹
巴打想請教下
賠唔足係咪因為其中一啲細項爆咗上限?
通常都係
我買Bowtie有樣叫bowtiecash嘅野,爆左可以com返條尾數,不過都係claim嗰陣佢哋cs講我先知
Top up即係咩
多謝 bowtie核保係咪算易
佢用咩理由唔俾足你?
唔難答啲問題 差唔多全部mc
之前買落 都批得幾快
有無人試過係呢兩間公司claim過 程序麻唔麻煩 ?
好幾樣CLAIM 唔足
Surgen'fee class1 6000 只claim 到2200
operating threater 14420 8120
Miscellaneous hospital charge 28137 10000

我見佢重有另外一份表交左左,但唔知重覆左交定咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞