自願醫療保bupa定bowtie好?

544 回覆
7 Like 28 Dislike
如果自願醫保
Axa(墊底20000)vs Cigna(墊底15000)
有無人用過呢兩間?
點睇?
係通漲係計醫療通脹,所以係唔會減
係呀,趁買到就買左先,到到真係病左,話事權係自己度,去邊度醫 點樣醫 搵邊個醫都係自己揀
睇完呢個post我諗住買axa智尊守慧算鳩數,揀$50,000 excess 因為本身公司個醫保已經好正
我見有朋友買左保誠靈活自願醫保 揀選項2($20萬附加額)
呢個plan算唔算搵笨?
Axa plan駛唔駛要跟agent?我見佢online都買到
我都唔知,我都想揾個人問下detail, 呢到有冇axa人留個tg
千祈唔好買bupa
到你claim個陣 會係咁問你或者醫院拎報告睇
但又唔交齊文件比醫院 推來推去
又要你自己交文件比醫院申請報告
呢個過程可以玩你一頭半個月
咁多間保險公司 bupa係我遇過最差
bupa full claim 仲包心理病
你自己投保定有agent跟?
bupa講明無agent跟,淨係得客服
無錯 真係怪怪地
可能佢唔想重疊半私家房/有墊底費果個非自願醫保醫療plan
睇網絡門診幾錢?
佢有架 BOC Life咪同佢一齊合作 緊係有agent傻的嗎? 佢話冇agent係你直接搵佢投保姐但係當你冇agent嘅時候你到時有咩事起上嚟咪有排搞囉
啲宣傳話好似診金半價左右
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞