自願醫療保bupa定bowtie好?

544 回覆
7 Like 28 Dislike
同埋我係到留言都只係想provide多一個channel
俾啲睇完都唔完全了解嘅人去問 而我去解釋 買得呢啲咁多terms and conditions 細細隻字咁 你唔徹底理解 到時買完claim嘅時候就問題多多 又話claim唔足又話冇人理 再踩話保險呃鳩人 其實只係你買嘅時候根本唔知份plan點玩法 你估做medical好高comission咩 係想呃人呃錢我就唔會專做medical 所以你了解咗先再judge ok?
得喇得喇
最勁最醒係你我哋咩都唔識,你咩都識知你一定係真人好想幫人嘅專業保險師
Bupa只係會跟返你嘅年齡而去調整保費(有表list哂出嚟幾多歲收幾多錢) 每年個表都有機會因應通脹而改 但唔會有好大出入 但Bupa guarantee 唔會因為你claim過而唔同你續保/加你保費 佢都會續保終身
佢受保地區: 香港 /台灣 /大陸 /澳門 /Australia /New Zealand (半私家房/私家房)
脫疣都有得claim保險
舊式medical通常都係要你自己俾咗筆醫藥費用先 又有最低住院時數 Bupa就有張醫療卡俾你 你要俾錢嘅時候直接隊俾佢 佢就會係入面扣
Bupa medical so far有兩款 一款係advanced (保額25,000,000) 一款係deluxe (30,000,000)
我通常suggest買advanced就夠 因為其實deluxe只係多個body check俾你 同埋25,000.000夠claim架啦
高端cigna正在佢大年紀保費平過其他同級plan

同埋出院睇診門診覆診有半年, 比一般得90日多, 賠全額上限年度睇90次
買左自願 Cigna
純粹貪扣稅
Bupa都唔細喎
AXA夠大間,咪又係難claim到仆街
axa 個medical service食屎啦
service差撚到,不過係團體果邊 個人唔知
眼殘睇錯,佢問自願醫保當然係不計年齡,冇記錯佢地都係搞終身續保同埋冇終身限額,85係另外一樣野
點難claim?間間都有人鬧
咁其實冇一間買得過wo
應該係問下客服 對家有咩唔好
自願既邊份?靈活?優越?
投保過程係點?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞