自願醫療保bupa定bowtie好?

544 回覆
7 Like 28 Dislike
真心覺得VHIS 保單內容間間都差唔多,因為政府帶頭做既,basic plan 既items 有個模。至於好唔好係睇agent 點幫你,我有朋友都係p 記,佢agent 跟得好好,上次做手術claim 得足。

點解成日話某d 公司唔好,你要諗下果d公司點樣請人,有幾多員工,培訓內容係點?睇下多唔多agent 係各大討論區鬧公司 etc? 鬧d 咩?

呢個行業好大,而且真係搵到錢,總有一班人係純為搵錢。但係真係拎個心出黎幫人既agent 都大有人在,希望大家都可以遇到好agent.
老母55咩保都冇
而家諗住cigna靈活 + 高端墊低50000
上左年紀考慮下淨係買15000/20000高端
其實都唔關係咪有錢人事...私院個質素你去過一次就明,我唔會話好好住,但至少唔會連病左入院都要咁委屈,尤其是係老人家,我真係唔OK任由佢地訓係公立醫院大堂個D位

同埋好緊要一點唔知你地有冇人覺,私院隻燈光係人性好多,公院隻燈白到死左人咁好難頂
中產先要,有錢既唔使,窮既亦買唔起
lm
咁點解唔買一份全面醫保?
其實一個月都係貴百幾二百 只係有無得扣稅分別
有人sell 嘅一定係伏
所以揀bowtie
想知+1,
200幾有邊份做到全面保障
比係自願醫保貴多200幾

睇過信諾半私家 廿歲頭無食煙$4xx/月
20年後個價點比?
點知佢地每年加價加幾多
以前覺得30太早,想等40先認真買,而家睇返身邊D朋友先知30已經唔叫早
所以一直都講,窮你就做下運動郁多D身體,唔係話一定冇大病,至少唔好一到中年三高出晒黎,死唔去都殘得快
唔知通縮個陣會唔會減
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞