自願醫療保bupa定bowtie好?

544 回覆
7 Like 28 Dislike
聽講可以直接買NHS?
你爬下文先
爬咗
唔明嘅地方係佢d product自己重疊咁
好似下面張圖, 2隻都係有墊底費, vhis個邊仲包亞洲, 咁仲有人買佢個top-up plan?

cigna top up plan 保費平優越好多。

bupa 係英國公司,
亦唔係細公司,
2018醫保保費收入香港第一(from 保監年報(
爬文,講咗n次
Bowtie 靈活計劃 (升級)呢?
應該冇乜問題,就算每項突咗少少,只需要突出嚟果部份俾 20%,都唔會貼得多
永明。,axa,aia
AXA 有無人留意? 隻 WiseGuard Pro 如何? 好似幾抵
Bupa 買一送一堅定流?
我都有諗但都有不少COMMENT話佢CLAIM錢有D難搞 心大心細中
下年1月開bno visa online apply個陣會要你同時畀埋nhs錢。如果你而家去lotr先要醫療保險
NHS錢比BC高?定係一樣收費
https://www.gov.uk/healthcare-immigration-application/how-much-pay
不過你其實無得選, nhs一定要俾
但係補充返,其實nhs係近香港公營醫療多啲
剛剛了解咗,當比4000保費一年
幾驚頭幾年有咩頭暈身㷫要比天價
家母60歲,主婦,冇乜大病,乜保都冇,有咩醫療保可以推介下?見cig axa fwd都好似唔錯
爬左咁耐文,以我既理解係以自願醫保去cover墊底費
想問下我見cigna呢個plan係自願醫保入面靈活計劃既一種,咁佢既墊底費係咪應該另外買多一份自願醫保去cover?
新手上路,請指教
公司有冇基本醫保
有既claim公司保險先
或者墊底部分自己出
要再買一份醫保cover既話不如一開始買冇墊底費既plan
LM
cigna個高端保險問過,但老咗都幾貴下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞