一人一個中學最癲經歷

1001 回覆
779 Like 28 Dislike
唔記得f5定f6
我係嗰啲臨打鐘先返到學校嘅人 正常一入課室都好撚嘈 嗰日唔知點解特別靜
之後先知有大鑊嘢發生
話說有隻烏蠅飛咗入課室 點整都唔飛走 痴住喺張凳到
咁一定會有啲女仔係驚昆蟲啦 就叫咗幾個男仔幫手整走
但係又淋水又剩 隻嘢點都喺張凳到唔飛
最後就攞咗張凳出課室諗住大動作搖走隻嘢啦
但係就唔知點解要喺走廊凌空嘅位搖即係欄出面
點知隻烏蠅突然間飛起 嚇到兩個男仔鬆手由五樓定六樓飛撚咗張凳落地下
我哋個課室仲要正正喺校務處嗰個位
嗰日好似好彩係冇早會唔使落地下(好似係 已經唔係點記得)
如果唔係應該會搞出人命上新聞
勿相認
點打爆法
同班同學有試過平日中午打邊爐(晤係大時節
係咪慈雲山中學
其實有好撚多癲嘢
試過全班夜晚留喺學校打邊爐
最後搞到全校停電
係個次
一拳打落去有陣時就兜巴車 車咗副眼鏡落地下
唔係
你地個間都係咁?
見過有同學課室入面索野
我都好鍾意咁喎 Ching係咪何文田區學校
無遲過到
中一到中四無請過假
結果中五破左戒之後去到中六每星期請一日基本
直入u ?幾分先得
同你一模一樣
然後叫得特別大聲嗰個比人收咗電話
中學校長深黃
多數一年一度升旗禮之後就會講中共啲衰野
翻課室LS堂會跟手睇套64真相
試過擺個杯麵喺課室入邊嘅locker度淥 又試過上堂同同學一齊煲韓劇大結局 上堂仲見過同學拎個飯壺出嚟食早餐
交齊功課,早一個鐘返到學校
以前聽過一位老師講,話好多年前(應該係90年代),佢教個班有一條友係由小一到中五都未遲過到既

咁中五last day個日,佢個班同學集體係校門外攔住佢,想佢遲一次,點知校長話都last day喇,唔當你地遲到啦

中學時光真係好撚正
見過有幾個跑800米嘅
邊散步邊吹水
衝線比阿sir屌
洗手盤屙尿
成班睇直播勁緊張
想當年我仲讀緊BAND 3中學
有條MK撚狗咁撚我, 話約我隻揪
佢以為自己有腹肌就好撚好打
(但其實我當時己經舉左兩三年鐵,一直有飲奶粉
不過我BULK緊, 即係夜神起義 Bane 果種大隻型
所以D肌肉線條未現到出黎)
我D 毒撚FD 嚇撚到標尿

「唔好同佢打呀, 佢有腹肌架」
「你痴左線咩, 你見唔見到佢幾咁FIT 呀」

我心諗話你怕你嬲
有腹肌唔等於有力量
我笑笑口咁答應左條MK 放學去籃球場打過
fast forward 去到決戰時間
成班同學企哂係側邊睇
佢就除左件校服
成個小丑咁係到谷佢果幾舊腹肌仔

見到成班以為佢好好打果個情景,我真係快忍不住笑

雖然最後佢打到我仆街, 牙都甩埋
但完全同腹肌冇關
潮文
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞