一人一個中學最癲經歷

1001 回覆
779 Like 28 Dislike
係禮堂考試,有同學比人偷左野搞到全級要搜袋同搜身,咁岩我袋住支煙同火機係褲袋心諗大撚獲啦今次
突然諗起玩魔術d人可以收埋d野係手心,雖然無練過,但唯有搏一搏
我反開個褲袋個下訓導主任發現唔到,成功過到骨

如果個次比人捉到就記滿3個大過
Xxx中學有個訓導老師成日都留底d學生
做d濕9站姿/坐姿訓練
之後條友就係到9數一,二,三
Xxx站姿又或者Xxx坐姿
嗰時學校唔記得8:00定8:15之後返到就當遲到,咁佢一夠鐘就會有段音樂,只要你係音樂響完之前衝到入學校門口就當冇事。
有一次,我遲左出門口搞到啲時間勁忟水,點知行到距離學校50米聽到響鐘,咁我咪9秒9鳩衝返入去希望唔洗遲到,點知跑到學校門口個鐘響完......之後個當值老師好溫柔叫我入黎,我咪以為佢咁好死當我冇遲到,點知條八婆見我一入校門即刻摘鳩我名,問返先知佢成日用依招氹啲啱啱好遲到嘅學生落搭,唔知咩心態
之後有次唔記得咩事,成班fd一齊返學,咁一大班fd緊係一路吹水一路玩住咁行,點知行行下屌佢老味唔記得左時間,又係臨去到學校附近聽到響鐘,咁我地又跑返去啦,點知一跑到又響完,咁啱又係條八婆當值,點知佢又想重施故技,但我地圍內fd知佢咩料啦即刻係佢面前擰轉頭走左去對面間餐廳食早餐反正都係遲,不如遲大到攤埋個早餐先返去,又唔洗上早會條八婆嬲到係咁屌鳩我地唔入去
1,3,5 自己請假去網吧打機
2,4先返學
有一年有位同學lunchtime買左盒牛奶
嗰陣我地又會成日用課室啲櫃放自己野/零食
佢就放左盒奶係櫃入面諗住遲啲先飲 點知無左件事
如是者放左幾日先記得 盒奶已經過晒期
跟住有人就話不如繼續放落去睇吓會變成點
結果我地係初中最後一日開封包奶
臭撚到仆街仲要拎住想倒落人地個身到
最後玩到個班房臭晒 仲有啲奶係班房但無人抹 因為個班房我地班唔會再用 全班就咁走左
嗰時玩盒奶玩到全級得返我哋班
勿相認
仲有一單
嗰時學校賣旗,分左啲同學係學校嗰一區唔同位到賣,點知有個fd屋企住學校附近,我地成班企左15分鐘上哂佢屋企打牌,輸咗嗰個要將輸啲錢去唱散子入落大家個旗袋到扮有做嘢
知唔知中學點解?
多謝你呀 你講嘅嘢仲詳細過我個班主任
我個班主任喺度鳩噏話可以唔駛求入u 讀吓毅進呀東華呀明愛都ok

係呀我升f6喇 都知自己真係要認真讀書 唔係就仆街喇
有試過好detail咁溫 但發現溫完但同卷出嘅嘢係完全兩個世界 即刻down到仆街
本身諗住溫晒書先做paper 聽完你講我都諗住試下做paper先
btw我friend比咗好多補習名師note我 但其實嗰啲係咪廢 好似好多人補完都冇乜用…

三大會唔會同我距離有啲遠 而家predict個分淨係可以報asso
見到就拎把
屙啲爛屎落個飯盒度
一嘢掉落埲牆度變屎花
李xx中學?
收嗲啦唔該 硬係要顯示自己有做到野
中學旅行玩truth or dare, 個friend揀咗dare,我哋叫佢圍住班老師野餐個位置,一路啤住老師d食物一路兜圈, 兜到有老師請佢食野

唔算咩癲嘢但係一諗起就好懷念中學嘅時光
你話係炸
我就話係神石
試過夏天lunchtime頂唔順咁熱,偷偷地走去游泳池游咗半個鐘
學校隔離有間士多
放lunch喺學校大聲嗌阿姨,跟住講食咩
然後過到去食就啱啱整好,食得!
介唔介意講下係邊個運動場
連續3次sports day 放lunch之後走左去唱k冇返翻去,冇俾人捉過。
上堂煲劇打機唔係d稀奇野,成日有人遲到就一齊去吃早餐,過左早會先翻但唔拍卡,坤個老師話冇帶卡,8成唔會發現你遲到。

利申,直資名校。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞