一人一個中學最癲經歷

1001 回覆
779 Like 28 Dislike
考試前溫書
系你老母
初中差到班主任直接用粗口鬧我同埋話賭埋身家我入硬ive 三年之後學校唯一一個用DSE 分入一大

學校有個師兄,上PE堂 學跨欄,結果完美仆街
成隻門牙飛咗出去執唔返

聽阿Sir講嘅
考考吓Listening
隻碟壞咗
之後成個考試中止咗
提早放

但要擇日返去再考過
想知佢e家點
將同學水樽當廁所泵, 再裝D屎坑水落個樽。之後請個同學食薯片等佢飲水, 之後見佢返位飲左, 想噴又唔敢, 焗住吞左
有無內出血
雖然事過多年,但有時諗返都覺得當年好過火
本身係啲高form玩個老師先,改花名,又作哂歌笑佢
後尾傳到成校都知,佢又咁岩教我地班數
之後上佢堂啲人就學啲高form整蠱佢,基本上都係啲低能野,然後大聲笑
個老師性格本身毒,又唔敢發火,係咁比人蝦到上心口
之後佢請長假,都請左3個月,但都係因為咁啲家長投訴
仲聯署叫學校解釋,搞到校長要出面
最扑街嘅係,明明係學生問題,但最後負責嘅係老師
冇幾耐後,有老師話佢有情緒困擾,唔會再教,然後成班竟然好開心,仲叫pizza 開party
成件事冇人覺得係學生同家長問題,可能因為直資名校,好多都有頭有臉,學校唔想得罪,咪解決個老師算。
當年嘅同學好多都變成所謂專業人士,有時好想知大家有冇後悔當年咁撚幼稚同扑街....比人知有咁嘅過去,咩面子都冇哂。
又見到你
Dbs嘛
之後點
D3?
文科生 engine grad
如果係好老師你地真係正仆街 如果係教畜就無所謂啦
多謝你咁認真覆
但我未搵到自己興趣 唔知點搵好
想問你elective係咪phy或者chem 我讀緊phy同Chem但好無從入手
同埋ls都唔知要點搞 學校predict我3咋
射撚左個波出街打中架行緊既巴士
試過喺週會嗰陣用手錶反射太陽光落啲講員度,佢講幾講照咗幾講
結果俾訓導收咗隻錶
如果係今時今日發生,可能已經俾人吿普通襲擊
諗起一個以前係英國嘅北京同學講

有一次胡錦濤定溫家寶去佢地中學探訪

有班友係樓上諗住玩野 猜包剪揼

輸左嗰條友要對住操場大嗌 :「反!清!復!明!」
曠課去自修室溫dse...
好乖咁番學 怕俾訓導扣操行分
諗諗下真係on9都震 只要成績好 大學理撚得操行咩
操行分真係全世界最冇撚用既野
如果依家輸咗要叫光復香港嘅話
個同學已經俾國安帶走咗
Agree
學校個predict都幾on9 我dse分係predict分嘅幾倍
我冇記錯係冇
撞完車個司機諗住叫佢入院check下
點知個學生跑走左
之後司機驚出事
所以打左返學校同校長講
叫校長快啲call 車 check check

事發之後嘅早會 校長親自宣佈此事
早會未訓醒嘅我 聽完就笑醒左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞