[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#48 Dell contact Online Sales

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
用緊38GN950
平時上網已經夠大夠做
5K唔係for打機用
GPU推唔到
sorry冇睇到你用途
執相都OK既, 睇片就冇咩support 21:9
34WK95U HDR 600
32UL950 HDR 600
PA32UC 超越HDR1000
34吋 5120X2160 PPI同27吋3840X2160差不多
即係清晰度差不多
可以當係27吋4k 左右加闊
gaming PC冇問題
開個adaptive sync就拉低返input lag
我自己都用緊PA32UC
用途上網打機睇片
好滿意
想問下打槍game係咪最好唔開adaptive sync同埋其他同樣的嘢
我隻仲n 256mb 唔得 插第二個位又睇到資料 要去買隻新先
34WK95U input lag都係偏高仲要冇sync
4k 都只係普通野 hdr先係最有立體感 色彩 火光 如果我捨得比錢都會揀1000nits 多zone
如果大fps 開快速同步 低廷遲 無撕裂
唔開sync 畫面會tearing
接受到就得
yes
係黃金centralfield見過有
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞