[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#48 Dell contact Online Sales

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
係邊有想去望望
u2718q會出紅角
U2720Q面板型號未公開 應該係LG 新款panel
HDMI2.0出4k 60hz 要用8BIT or 10bit 422

要Adobe RGB 唔想要LG panel 可考慮PA32UC
高登centralfield
我都想知有無邊間可以睇實物mon or 買係ok 既
想換個4k mon 睇下戲 輕鬆打下機同埋等黎緊ps5
research完想請教一下
VG289Q話有支援hdcp但佢個dp i/o仲係1.2
我唔係好明 咁即係淨係得hdmi有support定係連dp都有?
咁樣嘅話插dp1.4線得唔得?想用dp又想睇到netflix 4k

另外27UL500算唔算抵屌?
色域雖然比VG289Q差 我見sRGB得98% 但平成一千蚊有d心動
再加上我見到佢直接有dp1.4 係咪少樣野擔心

定還是有其他選擇?
想買U2720Q但好撚貴

利申: 啱啱u grad筆直都係ard 3000
好似都唔平
可能都係u2718q就算
u2718q有伏喎
屌打錯字
我指u2720q
VG289Q個DP係睇到Netflix 4k

想平d買27ul500都ok的
有無32 4k ips芒推介下 10k內
同問,買左u2720q
想買21:9
LG 34GL750-B好唔好用?
仲有冇其他選擇?
https://www.price.com.hk/ec-product-detail.php?list_id=907&ecpid=204745
呢個應該nano ips黎 唔差
你見到再平d既多數係1080p
2k 144好難2字頭 點都三千幾
PA32UC $9999
同價位冇對手
收比電話聽日2至7送貨
收到*
你本身預計收貨幾時?
我24號
12號轉status
聽日送
有冇人試過新買隻Mon返嚟原本冇光點冇死點
用咗一陣突然多咗粒
點睇LG 32UK550
想買隻2k144 27吋曲面,平時會打r6同csgo,部機用緊RTX2080

想問下VG27WQ呢隻點睇,我見網上review都唔多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞