[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#48 Dell contact Online Sales

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
果1500蚊你返兩日工就有啦
係就係咁講者
但係由5千蚊變下變下變到7500
如果佢到時仲有送RAM...咁我都可以再買兩條8GB就夠
慳幾百當幫補下
到目前為止還沒看過有HDR功能但不能4K縮顯的吧
只能說9成以上應該可以, 具體不知道, 要去找用戶問看看
Vg27aql1a 應該係最近性價比最高既2k 144 mon?
唯一敗筆真係個V字stand
我都係用緊FI27QP 佢MON如果亮度較好高 最底條黑BAR上面會好熱 令到D膠頂唔順掛

好想試下再高D HDR級數既MON 係咩分別
2K/FHD-144/60Hz-IPS/VA-21:9/16:9
GPU GTX1070
60%打機 30%睇動畫 10%睇netflix
主要玩開LOL PUBG GTAO DBD
有時玩下啲輕鬆啲 cities:skyline sim4 terraria starbound之類
開學嘅時侯就少啲打機轉做文書
4個specs入面揀3個 budget~<6000
目前睇中 VG27AQL1A/GM34-CW/34GL750 呢幾隻
視距~60cm到 想問下點揀好?
諗咗成半個月都未揀得落手 求各位ching嘅意見
啱啱見到樓上ching FI27Q-P都唔錯
有promotion拎300$steam 仲包一件無亮點
法奧有賣有得送 但就貴少少
唔屌了
23-24吋有咩選擇,睇啱asus vz239h。不過間間都話冇貨,有冇啲差唔多嘅可以揀
主要用黎玩ps4, switch, pc game
想問下有冇人用緊XG2405用咩settings
校極都係好似冇隻P2418D咁靚 上網搵淨係得XG2402 settings
買一個34" 1440p
法x就包0光0死啦
唔係佢點做giga kol
貴少少?
叫悠二減價
lenovo 不了
DELL 望post title
想問下ching我個LG mon變咗黃色可以點
27uk系列?
直接搵人上黎整
27UL600
可以上門維修?
我覺得8K 拍 係比4K細節多D,就算高清MON睇應該有分別
新大陸PANEL? 咁快出事
我之前隻28uk600係LG上門整
直接換panel
HDR光暗對比同色彩好正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞