[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#48 Dell contact Online Sales

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
如果想搵一個mon 駁哂Macbook Pro and PC
想用usb-c monitor, 4K, 27"
主要用嚟執下相同睇netflix
請問有冇咩好推介???
Budget $4000-5000!
打機好OK
U2720Q?
腦場播緊條片未必係4k
EW3280U好d
u3219q panel 同32ud99似乎同款
會出紅角

兩款都冇FALD, HDR唔會有太大差異
好唔好冇用??我都諗緊
Dell U2720Q
4K + Type C
我覺得幾ok
Console唔會用DP
HDMI 2.0都可以出到4K120
HDMI2.1?
係lg 舊款panel問題
唔係ips通病
ew3280u auo panel係冇事的
LG 32UL950
但成皮野不如買PA32UC 有FALD HDR好好多 色域又廣d
想買隻mon for睇netflix同文書, 間唔中打下機
睇啱2隻 27吋, 2k, IPS panel, 144hz
LG 27GL850
ASUS VG27AQ
Budget $4000-5000
呢兩款大家覺得點
https://forum.gamer.com.tw/Co.php?bsn=60030&sn=2270222&subbsn=14&bPage=0
Dell產品質素一般
warranty係一換一 通常都係換翻新機
唔好4k
2k夠啦,同埋我想34"
同埋我要快刷
100hz 以上
唔該..
各位巴打仲有冇推薦..請出招
LG 38wn95c
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞