[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#48 Dell contact Online Sales

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
4k低效會唔會畫質連2k開盡都不如架
應該會
但4k mon 行2k gaming 會blur
咁都係諗諗xg279q先

邪都圖片支援,勁平
但係都係想買VG27AQL1A
主力打機表示4k 要over 60fps成本好貴
有DP1.4 但係hdmi無2.1,比個2.0b都好呀
用落ps5爭小小
上得4k都有排用架啦,27GN950個mon用Nano IPS panel, 你睇得出靚好多的話就值得買
上面整
會唔會送埋資料
最近隻mon壞左,想換隻24吋,我見dell U2415 同 U2419H 差唔多錢,但上網睇好似U2419H 好多問題,想問下有冇其他牌子 or 型號 推介?
有冇人用緊dell s2721dgf?諗緊要佢同asus vg27aql1a好
ViewSonic XG2402 24" 144Hz 1ms FreeSync Gaming Monitor
24吋 2000蚊左右打機最抵屌係咪尼隻 齋睇法奧好似冇其他24moon筍過佢
如果之後想追HDR又係要換
點先夠力先
一張2080ti都係勉強60fps
想買xl2546s
香港係咪未有行貨
有冇巴打知會唔會有/幾時有
有hdr600都算係咁,除非你攻頂想買1000姐,但個價位差好遠
佢個local dimming太弱 不利HDR
不過整體上都對得住個價錢
咁我如果用gn950b
我睇套得1080p既電影會唔會矇到起格?
我都想真正體驗下HDR 唔係都入手依隻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞