前日同男朋友鬧交

364 回覆
705 Like 75 Dislike
如果我係你條仔要同個EX有野就老撚都block 鳩佢 然後得閒約出黎打返場友誼波 仲會比機會你懷疑?

我覺得佢係以為我會體諒佢/理解佢 先咁大方同我講
但其實件事本身已經不可接受 唔係坦白左就可以當無數

Hi
唔好傷心

講到口水都乾
我係男人 我真係唔會為女友 block ex
但我可以分享對話俾對方睇等佢安心
依個真係價值觀問題
男人講對你小心翼翼都係呃人
依家開始對自己好啲啦
講多幾次 再唔肯讓步 就分啦
講三四次唔聽,之後個十幾廿次都唔會聽無意思

我對自己好好 感情事上
寧教我負天下人 休教天下人負我
如果我係你我會覺得佢care ex嘅感受多過你嘅感受
不過最重要都要睇你男朋友平時點對你 如果你有安全感根本唔會諗咁多 有陣時安全感都唔一定係人地俾 自己都要俾自己
利申 男友都冇block ex Facebook, WhatsApp
但我信佢
我係男人 我真係唔會為女友 block ex
但我可以分享對話俾對方睇等佢安心
依個真係價值觀問題

我俾左三個月自己都做唔到唔去介懷
都真係淨係可以講唔適合
不過最重要都要睇你男朋友平時點對你 如果你有安全感根本唔會諗咁多 有陣時安全感都唔一定係人地俾 自己都要俾自己
利申 男友都冇block ex Facebook, WhatsApp
但我信佢

第一句已經足夠摧毁晒咁耐以黎建立既安全感
依家開始對自己好啲啦

我對自己好好 感情事上

你自己諗諗
你愛佢愛唔愛到 容忍埋呢樣
否則 下個更可愛
樓豬痴撚線 飛撚左條仔佢啦,拍拖為開心啫,搞成咁為咩? 扑唔扑個ex就你條仔話事啫,po張合照又唔肯就
但我信佢

第一句已經足夠摧毁晒咁耐以黎建立既安全感

其實你自己感受最緊要囉 拍拖都係為開心姐
依家開始對自己好啲啦

我對自己好好 感情事上

咁你條仔都係 咁都幾夾呀
樓豬痴撚線 飛撚左條仔佢啦,拍拖為開心啫,搞成咁為咩? 扑唔扑個ex就你條仔話事啫,po張合照又唔肯就

哩句有保留
依家開始對自己好啲啦

我對自己好好 感情事上

咁你條仔都係 咁都幾夾呀

睇黎我地兩個都要搵返個相反睇法
如果個ex 唔係有咩情緒病果啲容易易刺激嘅 我完全不能接受
有病嘅我都仲體諒佢係一個病人
無病嘅你走去顧人感受都唔顧自己女朋友感受
係咪痴撚線
依家開始對自己好啲啦

我對自己好好 感情事上

你自己諗諗
否則 下個更可愛

所有野都可以包容 就係容唔落其他人
如果佢係一心一意既 我真係咩都可以改 可以忍
但對方只要有少少異心 就講乜都晒氣
你唔信佢啫一句到尾
你男友要同ex出黎搞野 就算係你面前blk曬 unfrd 都可以照搞 既然係咁 你點解要抓爛塊面 而唔選擇信你男友?
話明ex既事,仲關佢撚事咩。呢啲男仔要唔要都擺
如果個ex 唔係有咩情緒病果啲容易易刺激嘅 我完全不能接受
有病嘅我都仲體諒佢係一個病人
無病嘅你走去顧人感受都唔顧自己女朋友感受
係咪痴撚線

啱阿
佢個ex無病無痛 少少刺激都受唔到 乜料
你男朋友係你同ex中間仲有無拍過拖
樓主我明你
我都唔明分左手仲同ex keep contact既人係咩心態
我ex又係好似你男友咁
佢地散左年幾有多
但我知我ex仲係好鐘意佢
佢地試過喺我地一齊左之後單獨食飯
有次我喺我ex屋企 三更半夜咁聽住佢兩個講電話
個心幾hurt都要扮唔知扮無野
每次提親佢ex佢都會話:關你咩事 或者西我面
到分手個日佢都終於認佢未放得低佢
我亦都知原來佢真係一路都無鐘意過我
真係好hurt好hurt好hurt

前度對於女仔來講真係一件好可怕既事
但男仔永遠都唔明白
依家開始對自己好啲啦

我對自己好好 感情事上

你自己諗諗
否則 下個更可愛

所有野都可以包容 就係容唔落其他人
如果佢係一心一意既 我真係咩都可以改 可以忍
但對方只要有少少異心 就講乜都晒氣

只要佢全心全意咁愛我 有啲咩事都可以磨合下
你唔信佢啫一句到尾
你男友要同ex出黎搞野 就算係你面前blk曬 unfrd 都可以照搞 既然係咁 你點解要抓爛塊面 而唔選擇信你男友?

精神出軌同肉體出軌都係一樣過份
唔係唔扑就大晒
我覺得block唔block都無所謂,係佢個人選擇,
其實對佢嚟講可能係好小事,佢可能只當ex係一個識左好耐嘅朋友,所以覺得無必要block,但你就將呢樣野睇得好重要好緊張,甚至乎覺得佢唔block ex就係傷害你唔理你感受,呢樣係你地思想同價值觀問題,佢唔會為你改變架,因為呢樣野對佢嚟講只係粒塵咁小事,反而佢會唔明點解你成日迫佢,你可以做嘅就你改變你自己嘅想法,試吓放鬆啲唔好睇得呢樣野咁嚴重,你都識講佢平時對你好好,好錫你,係咪真係咁要執著呢樣野呢?
你男朋友係你同ex中間仲有無拍過拖

樓豬同男友分手,之後睇你做唔做到unfriend unfollow佢,咪知自己係咪有病囉。

有幾難 以後唔會再有交集既人 block都係㩒個制既事

同意
我都係主張ex=陌生人
Block哂所有野當無識過

同意
樓主我明你
我都唔明分左手仲同ex keep contact既人係咩心態
我ex又係好似你男友咁
佢地散左年幾有多
但我知我ex仲係好鐘意佢
佢地試過喺我地一齊左之後單獨食飯
有次我喺我ex屋企 三更半夜咁聽住佢兩個講電話
個心幾hurt都要扮唔知扮無野
每次提親佢ex佢都會話:關你咩事 或者西我面
到分手個日佢都終於認佢未放得低佢
我亦都知原來佢真係一路都無鐘意過我
真係好hurt好hurt好hurt

前度對於女仔來講真係一件好可怕既事
但男仔永遠都唔明白

據我所知分左手通常係女方最決絕
反而係男方覺得相識一場唔洗咁盡

絲打你又慘左啲
一番心意俾人糟蹋到咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞