前日同男朋友鬧交

364 回覆
705 Like 75 Dislike
得閒打場友誼波又同你講咩
樓主真係打算咁就分?
你男朋友有拍過拖有ex係事實
唔通你以後都揾a0 拍?
我同樓主經歷一樣…

一年前同左而家男朋友一齊
佢嗰陣仲同佢ex有聯絡 我一開始都以為佢地純粹朋友 無理咁多
之後先發現 原來佢ex知道左我地拍拖 就同我男朋友講放唔低佢
死lur要起返埋一齊
一開頭我男朋友都係覺得唔洗block ex
後來我話要分手佢先醒覺 根本分開左就唔應該再有聯絡
最後wtsapp fb ig全部block晒條八婆ex

ex呢種生物真係好可怕
所以我完全明白你心情架樓主
其實分左手唔一定要block ex既 加埋男人喂本唔會care呢d 只不過佢係想將對ex既傷害降姐 咁已經証明佢係一個好男仔 好心你就唔好計較咁多啦 佢又唔係搵番個ex傾計定咩 大方d啦

但係我同佢講佢hurt到我
佢都prefer 唔hurt個ex
況且 佢地分左手咁多年 其實佢要盡既責任已經盡晒
個女仔再放唔低就真係佢自己問題

做咩要block 咁霸道做咩除非佢地暗中聯絡啦如果唔係block左都冇咩分別架啦
樓主真係打算咁就分?
你男朋友有拍過拖有ex係事實
唔通你以後都揾a0 拍?

有無睇清楚內文
我同樓主經歷一樣…

佢嗰陣仲同佢ex有聯絡 我一開始都以為佢地純粹朋友 無理咁多
之後先發現 原來佢ex知道左我地拍拖 就同我男朋友講放唔低佢
死lur要起返埋一齊

ex呢種生物真係好可怕

你嗰個識醒覺
佢就仲堅持係我野蠻 佢ex就嬌弱
多謝你明白我 啲人搞錯晒重點
其實分左手唔一定要block ex既 加埋男人喂本唔會care呢d 只不過佢係想將對ex既傷害降姐 咁已經証明佢係一個好男仔 好心你就唔好計較咁多啦 佢又唔係搵番個ex傾計定咩 大方d啦

但係我同佢講佢hurt到我
佢都prefer 唔hurt個ex
況且 佢地分左手咁多年 其實佢要盡既責任已經盡晒
個女仔再放唔低就真係佢自己問題

做咩要block 咁霸道做咩除非佢地暗中聯絡啦如果唔係block左都冇咩分別架啦

個問題唔係佢地聯唔聯絡
係ex>gf 就係咁簡單
學加藤雀巴打講句 哩個問題你自斷四肢自挖雙目都解決唔到
俾埋傳送門你地
前日同女朋友嗌交
https://lihkg.com/thread/215395/page/7?ref=ios
點解要BLOCK/UNFRIEND/UNFOLOOW EX
你話人地係唔和平分手 自己block 係另一件事
點解你要逼現任去block sosad

不過你話唔肯po合照因為驚刺激到ex 呢樣野就好over
我同樓主經歷一樣…

死lur要起返埋一齊

ex呢種生物真係好可怕

你嗰個識醒覺
佢就仲堅持係我野蠻 佢ex就嬌弱
多謝你明白我 啲人搞錯晒重點

既然佢仲係堅持佢ex先係好人 你就係衰人既
樓主你都係分手吧啦
勉強無幸福

唔肯block你當我借題發揮又好 以小見大又得
佢根本仲對個ex有情
我先係嗰個外人
姐係咁,每個女友都其實可以話交過心 曾經觸摸過自己心嘅深處,如果係好黎好去 需唔需要block呀盛咁先?你地個個都吵大鋪分手定綠帽分手咁慘?需唔需一分手就block,依d有時候覺得算唔算男人女人觀點問題。
分手就block人係我角度黎睇係好冷血嘅做法,或者你男友都係咁睇。你男友做得最錯係俾唔到信心你,或者你需要同佢傾談下呢。
我曾經有個有輕微精神病嘅前女友,我陪唔到佢一齊走落去。但我亦都唔會話block人由佢自生自滅咁囉...

佢ex無精神病
我亦唔知點解我男朋友覺得佢好似螞蟻咁掂一下就會死
而我就好似城牆咁攻極都唔爛
我唔想知其他女人觸摸過佢邊到 好拿核突

我講個心你就講肉體 咁核突快d分啦 係到磨d咩

你唔需要人講得過你 你只係需要人支持你分手個決定渣嘛,咁咪分

唔肯block你當我借題發揮又好 以小見大又得
佢根本仲對個ex有情
我先係嗰個外人

所以你可以表達得好d
我睇埋另一個post 我覺得佢唔岩比較多
你就咁話你逼現任block ex 應該好少人會覺得你做得岩
就算要做都要出師有名d喇

咁睇黎你地其實唔太夾
或者係佢或者你都未成熟到可以處理到對方
姐係咁,每個女友都其實可以話交過心 曾經觸摸過自己心嘅深處,如果係好黎好去 需唔需要block呀盛咁先?你地個個都吵大鋪分手定綠帽分手咁慘?需唔需一分手就block,依d有時候覺得算唔算男人女人觀點問題。
分手就block人係我角度黎睇係好冷血嘅做法,或者你男友都係咁睇。你男友做得最錯係俾唔到信心你,或者你需要同佢傾談下呢。
我曾經有個有輕微精神病嘅前女友,我陪唔到佢一齊走落去。但我亦都唔會話block人由佢自生自滅咁囉...

佢ex無精神病

你唔需要人講得過你 你只係需要人支持你分手個決定渣嘛,咁咪分

永遠都係咁架啦 現任介意前度
現任咪變撚左無理取鬧唔講道理囉
都係唔想有條刺先講出黎 講完又屌鳩你
唔講又話唔講點知你諗乜 佢地玩撚哂
我同網友傾計就係不純異性交往 收兵
佢同ex傾計就再見亦是朋友
公平咩?
叫佢block一個唔再聯絡既人 連哩啲小事都唔肯做 鍾意極有限
講咩佢真心對你好 啫係我啲朋友就假意?
哩個世界咁多人對我好 我個個都要回應 我咪好撚唔得閒(哩句佢以前講的)
根本係藉口 欲蓋彌彰
公平咩?
叫佢block一個唔再聯絡既人 連哩啲小事都唔肯做 鍾意極有限
哩個世界咁多人對我好 我個個都要回應 我咪好撚唔得閒(哩句佢以前講的)
根本係藉口 欲蓋彌彰

樓主唔好再比憤怒沖昏頭腦
你咁樣只會將自己愈講愈衰

佢同ex傾計 即係有聯絡 咁咩叫block一個唔再聯絡既人
佢表現係好唔成熟 你都冷靜下喇 唔好因為表達上既問題講到你自己好唔岩同埋令人反感
因為你而家應該都好唔開心架喇 無謂做d野要搞到自己比人攻擊咪盞更唔開心
其實點解睇到Po相要咁重要
搞到好似冇做依啲野就維繫唔到感情咁

如果係因為本身唔鐘意而唔po相本身無問題
但因為怕比另一個女人睇倒而唔po就係問題

佢ex無精神病

如果每一個交過心既人我都要去珍惜 我啲精力真係唔夠用
做人要識取捨 邊有得食兩家茶飯咁著數
雖然真係好撚嬲 但係個心仲希望佢會俾啲誠意箍煲
想證明唔係我心向明月 明月照溝渠
其實點解睇到Po相要咁重要
搞到好似冇做依啲野就維繫唔到感情咁

如果係因為本身唔鐘意而唔po相本身無問題
但因為怕比另一個女人睇倒而唔po就係問題

exactly
咁講出黎應該無女人會唔介意
公平咩?
根本係藉口 欲蓋彌彰

佢表現係好唔成熟 你都冷靜下喇 唔好因為表達上既問題講到你自己好唔岩同埋令人反感
因為你而家應該都好唔開心架喇 無謂做d野要搞到自己比人攻擊咪盞更唔開心

你啱 我收皮先
無謂搞臭自己個朵
分手啦
佢仲想揀
如果唔係佢唔會咁
好多人會同你講
「下好小事啫」
見微知著啊樓主
希望你趁未愛得太深快啲分咗佢啦唉
公平咩?
根本係藉口 欲蓋彌彰

你啱 我收皮先
無謂搞臭自己個朵

無追post 想問分左手未
未分就好快啲
俾埋傳送門你地
前日同女朋友嗌交
https://lihkg.com/thread/215395/page/7?ref=ios

睇完好支持留主同個on9仔分手
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞