前日同男朋友鬧交

364 回覆
705 Like 75 Dislike
條仔脾氣咁差 唔岩聽就屌人老母
仲要諗野唔用腦 舉埋d九唔答八既例子

佢叫你block晒d男網友 包括曖昧過既就得
你叫佢block ex就唔得

樓主 早走早著啦

有追返我舊po都見到 其實叫佢block佢都係會block既
不過過幾日就暪住我unblock咁解
聽日返早仲未瞓得著

樓主 早走早著啦

有追返我舊po都見到 其實叫佢block佢都係會block既
聽日返早仲未瞓得著

Unblock番姐係擺明統粹氹下你 敷衍下你
根本就冇心去做

樓主 早走早著啦

聽日返早仲未瞓得著

Unblock番姐係擺明統粹氹下你 敷衍下你
根本就冇心去做

唔好用電話啦 合埋眼抖下唔好諗住
聽日再算啦

睇完真係驚會分手

如果樓主未睇 真係唔好睇
個post都係男朋友一時意氣開既姐
所以 如果樓主有心想繼續拍拖既就唔好睇
因為睇完 即刻會分手

睇完 睇得出佢根本嗰明個問題係邊
1 重點唔係block唔block
2 唔關佢ex對佢好唔好事
而係佢作為一個中間人既處理手法同態度
其實我拍拖前同好多男網友都傾開計 有啲仲曖昧過
佢一句車埋黎叫我block晒去 我一向唔鍾意block人都照block
而家同其中幾個傾返計(當然有拎permission)
佢地都話無啦啦俾我block左好唔開心 覺得自己係零
雖然我都有啲內疚 但男朋友會唔開心 就算
其實我好想屌柒佢 又覺得無謂wei爛面
放上黎都好 有巴絲幫我講啲心底說話

除咗同你男朋友講之外都同下你講啦
其實個人呢 都幾同意你講既野
不過 我又唔覺得男朋友無佢既道理
佢會覺得 反正都過咗去 依家同你一齊咪得
我明你會覺得無安全感
睇下你仲想唔想行落去 有幾鍾意啦
你覺得男朋友打從心底裡對你好唔好
見到你之前開既post都係講緊想分手但又唔捨得
我覺得相處既事 可以傾可以大家配合大家
只係睇你想唔想 如果你覺得無辦法繼續行落去既
我覺得用呢件事做完結 都好岩時候 易啲move on
(教人分手好仆街 )
如果你同佢傾完都有心想繼續一齊的話
除咗堅持你既諗法
都諗下其實男朋友係點諗
因為佢做得一次讓步 佢都總係會唔滿意
如果再有下次 佢只會更加唔滿意
安全感我明白好多女仔都好需要
但係有時了解下對方 理解下其實佢都係個好人黎姐
唔愛你 就唔會同你嘈 直接同番前度一齊啦
相處拍拖 不外乎都係互相遷就姐
如果到最後 都係要分手 你都要諗下係下一段感情點先可以防止同樣情況再發生

個人覺得我可以嘗試既已經嘗試晒
要睇破既一早睇破左
既然佢係一個新既突破點 咁一試無妨

其實如果佢搵唔到個問題出係邊到 我諗再行落去都係晒時間
如果佢搵到 並且有改善既話 就可以接受 唔係話佢鍾意我就大晒 做乜都要包容
人敬我一尺 我敬返人一丈
佢既讓步我唔會覺得係老奉

仲有幾單關事既因為個人私隱無講到 我驚講埋出黎就真係唔洗討論

我反而想知果幾單野係咩事

你留低個tlg我聽日搵你

我都想知,係咪好八
長痛不如短痛
趁你未去到病入膏肓之前
比我就唔撚想勉勉強強
你鐘意咁樣玩既玩撚飽佢
飛撚左你換得耳根清淨
姐係咁,每個女友都其實可以話交過心 曾經觸摸過自己心嘅深處,如果係好黎好去 需唔需要block呀盛咁先?你地個個都吵大鋪分手定綠帽分手咁慘?需唔需一分手就block,依d有時候覺得算唔算男人女人觀點問題。
分手就block人係我角度黎睇係好冷血嘅做法,或者你男友都係咁睇。你男友做得最錯係俾唔到信心你,或者你需要同佢傾談下呢。
我曾經有個有輕微精神病嘅前女友,我陪唔到佢一齊走落去。但我亦都唔會話block人由佢自生自滅咁囉...
其實分左手唔一定要block ex既 加埋男人喂本唔會care呢d 只不過佢係想將對ex既傷害降姐 咁已經証明佢係一個好男仔 好心你就唔好計較咁多啦 佢又唔係搵番個ex傾計定咩 大方d啦

Block呢個問題解釋到 但唔post相因爲唔想ex亂諗又真係幾難接受到 如果係因為想拍穩定先post樓主感覺會唔同哂

我都認同 但或者連男友方面都唔肯定會唔會同樓主有幾長久,一個安全感不足嘅人其實都會令身邊嘅人無安全感,所以重點係要多溝通囉,咩講到都無用真係最唔成熟嘅拍拖心態。
無睇到男朋友個post不過其實都係唔太成熟架啦 或者分開比較好啦
姐係咁,每個女友都其實可以話交過心 曾經觸摸過自己心嘅深處,如果係好黎好去 需唔需要block呀盛咁先?你地個個都吵大鋪分手定綠帽分手咁慘?需唔需一分手就block,依d有時候覺得算唔算男人女人觀點問題。
分手就block人係我角度黎睇係好冷血嘅做法,或者你男友都係咁睇。你男友做得最錯係俾唔到信心你,或者你需要同佢傾談下呢。
我曾經有個有輕微精神病嘅前女友,我陪唔到佢一齊走落去。但我亦都唔會話block人由佢自生自滅咁囉...

佢ex無精神病
我亦唔知點解我男朋友覺得佢好似螞蟻咁掂一下就會死
而我就好似城牆咁攻極都唔爛
我唔想知其他女人觸摸過佢邊到 好拿核突
分手啦傻豬仔
分手啦傻豬仔

睇個勢似 我以為今朝起身會無咁嬲
點知已經更加心淡
傻撚左 同我拍拖然後其他女人先係心頭肉
覺得自己好cheap 連代替品都無資格做
佢愛過ex>>愛自己>>>>>>>>愛你
佢愛個ex>>愛自己>>>>>>>>愛你
飛得
飛佢啦
唔po相似係一腳踏二船
散啦仲諗
怕ex受傷害係一個好男人,但絕對唔係一個好既男朋友,你都係做佢ex算啦
怕ex受傷害係一個好男人,但絕對唔係一個好既男朋友,你都係做佢ex算啦

我直頭希望我無係佢人生出現過
分未屌你

九成
結婚咪仲hurt個ex 咁佢係咪成世都唔諗住同你結婚?
而家擺到明寧願hurt你 都唔hurt個ex
邊個係佢心目中重要d已經好清楚
希望絲打你快d脫離苦海
你值得一個更尊重你既既男人
條仔自己揀
你男友都係想將對倒地個傷害降到最低啫
如果真係對Ex仲有野就算Po你地合照都一樣可以有野
與其呷埋依啲醋倒不如諗下點令佢更鍾意你好過啦

屌 唔好再講哩句 你咁唔想傷害人當初就咪撚飛人 而家就咪撚再藍tick人
又要飛人又要懶情聖話咩 佢係好女仔我唔想再傷害佢
屌你老母阿 我就值得俾人傷害既
個女仔分左手咁撚耐都咁撚易俾人hurt多次 好心就檢討下自己點撚解唔撚move on啦
你話啱啱分手就話啫
六年啦 仲玩玻璃心 仲要搞著我 我真係啊啊啊啊啊啊啊屌你老母好撚嬲啊
Sorry爆左氣

但你都識講6年啦; 6年仲為啲6個月先會呷醋既野黎嘈
你係驚佢變心定怕自己冇信心留住佢喳

我唔需要留住一個多情既人
佢同佢ex只會識得愈黎愈耐 當我識佢10年既時候 佢同ex已經識左16年
都係數字黎啫 無意思
「個個都話,愛咩丫,識得嗰七日,愛咪又係愛佢啲錢!咩喎,識左七日就唔可以好愛架啦咩」—《我左眼見到鬼》
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞