前日同男朋友鬧交

364 回覆
705 Like 75 Dislike

都係分手啦 唔好害條仔
令人窒息既關係(唔會係叫愛情 愛情係基於互相尊重)係冇好結果
即使係女朋友 男朋友都會有禁地女朋友係唔可以觸及 有d人可能係興趣 而你男友係ex 咁你唔怪得佢喎 或者你男友負左佢個ex 係出於歉意 唔blk ex
而你作為女友 用自己段感情黎要脅個男友 呢d行為係好卑鄙 完全唔尊重你個男友 愛唔係單方擁有 而係雙方付出

我認同分開 但係樓主唔係害條仔 大家只係唔夾
男朋友禁地係唔block 得ex 點解女朋友個禁地唔可以係block ex
要唔要脅唔到我地講 起碼佢男朋友無覺得係 (或者無講出口啦)
大家都踩緊大家禁地其實大家都無尊重大家,唔係單方面樓主唔岩
不過同意愛唔係單方擁有 而係雙方付出
既然大家溝通唔到 分開可能仲好

呢d野 我覺得冇對與錯之分 唔好害個男仔係因為覺樓主想法太小朋友

可能我拍多幾次拖就明ex係一個咩概念
So far我既解讀為 somebody i used to love
人始終都要有第一次 至少今次 我唔明
sor 睇錯 以為藕斷絲連 慶係正常 但係如果純粹朋友關係有少少骨氣既男仔都唔會咁而斷絕關係 純粹因為條女起疑心而唔要朋友我覺得條仔又cheap又廢 不過唔只係朋友就

中肯 當樓主對男朋友其他女仔fd 起疑心, 又會叫男朋友block unfriend unfollow, 其實永無止境。

全心全意嘅標準係你up架姐,我夠係除左番工就係揾條女,條女都係話我唔夠全心全意架啦。得閒睇下條仔為你做左啲乜,唔好淨係睇佢無做啲乜,個心咪好過啲囉。

佢好錫我阿
但佢個心有其他人
屌 我拍拖唔係想求其搵個人對我好 咁講我求其收隻兵都得啦
係想兩個人心入面都當對方係唯一
哩個係大前題 再講多都係bullshit

刪contact就prove到你係唯一?訓醒未你唔信嘅話,佢做乜你都唔覺自己係唯一架啦

有啲野唔係做左就代表到啲咩
但係唔肯做就代表到好多野

唔肯做唔係代表好多野,只係你諗好多野,女人都編劇編上腦

哩個世界無野無原因
唔可以咩都唔做然後同我講 喂屌你做乜唔信我
信任係建立出黎 我未信佢信到哩個地步佢就已經要我打boss
件事根本行唔通

咁咪分手囉屌,睇到你啲回覆都燥,痴線女人自己喺度無限延伸同FF。根本就control freak,迫條仔同意你嘅思想

呻下囉 屌你
合則來不合則去囉 發表下意見都唔得
sor 睇錯 以為藕斷絲連 慶係正常 但係如果純粹朋友關係有少少骨氣既男仔都唔會咁而斷絕關係 純粹因為條女起疑心而唔要朋友我覺得條仔又cheap又廢 不過唔只係朋友就

中肯 當樓主對男朋友其他女仔fd 起疑心, 又會叫男朋友block unfriend unfollow, 其實永無止境。

我相信無野係會空穴來風
最多overreact 唔會無中生有

我相信無野係會空穴來風
最多overreact 唔會無中生有

為咩要block d ex先...點約出黎炒飯呀咁...
唔po相係因為怕刺激到個ex 睇到都覺on9
話知你同個ex拍左十年拖,佢始終已經係過去式,點解仲要顧及ex嘅感受而去決定po唔po合照?
我覺得淨係呢點已經好有問題
關我撚事?
其實block唔block冇咩所謂
有啲人再見亦是朋友
有啲人老死不相往來
但樓主男朋友拒絕嘅原因係佢個ex
咁就唔得囉
其實佢係咪未放得低個ex?
唔po相唔block都冇咩所謂
但唔好開口埋口都exexex
怕刺激佢 怕佢亂諗
唔係怕刺激現任 怕現任亂諗而唔提ex咩
對現任尊重嚟
佢愛ex多過你

唔明點解咁多人屌樓主
個重點係個男仔為左ex唔post相啵
如果你話純粹唔想post都無問題
而家係為左ex 咁咪顯示左佢仲在意ex囉
樓主係佢心中比唔上ex囉
關咩block唔block人啊,ff條仔有問題事
試下條女同你講唔post相,
因為怕刺激到以前個ex
你班人咪又屌條女係雞係公廁

我無ex真係唔明
亦都唔明怕傷害一個故人係咩感覺
又唔係叫你疾佢 串佢 踩佢 中傷佢
有個ex 有個細兩三年嘅師妹好鍾意佢
喺個女仔力追下 佢哋一齊咗幾個月
最後個女仔偷食 結果佢哋分開咗

後來我同個ex一齊 原來佢地一直有聯絡
個女仔表現得仲係好關心佢
我都有表達過我唔開心 不過無要求block/unfriend

最後 我同ex分咗手
佢哋好快就高調復合

我曾經都諗 係咪自己唔夠好 滿足唔到佢
所以令佢一直都同鍾意過嘅人/ex有接觸
而家我身邊已經有Mr Right
佢令我重拾信心 令我明白 係人夾人嘅問題

我都有表達過我唔開心 不過無要求block/unfriend

最後 我同ex分咗手
佢哋好快就高調復合

祝絲打同你另一半長相廝守
相識相知相愛已經好難 仲要遇到個夾既就真係唔好放手
蘇州過後未必有艇搭 成日凝住下個會更好只會醜化現任
你而家將佢無限放大左
比多d機會自己
我曾經都以為ex好好 但我原來fucking wrong
直到遇到下個 ex根本不值一提
搵到個好夾好好既男朋友 你都得
......負皮左
男人唔可以逼 佢地無 contact 咪算
點解一定要逼你條仔block/unfd/unfollow 佢個ex洗唔洗諗咁多呀 擺係到唔睇唔得既咩
你而家將佢無限放大左
比多d機會自己
我曾經都以為ex好好 但我原來fucking wrong
直到遇到下個 ex根本不值一提
搵到個好夾好好既男朋友 你都得

習慣左少少事就分手就返唔到轉頭
我唔個哩個算小事定大事
我以前都會好care ex呢啲野,當拍過幾次就慢慢覺得冇野。覺得想分就分啦,分手冇咩大不了,學到野最緊要
......負皮左
男人唔可以逼 佢地無 contact 咪算
點解一定要逼你條仔block/unfd/unfollow 佢個ex洗唔洗諗咁多呀 擺係到唔睇唔得既咩

女人夠唔逼得
唔係話件事本身唔合理 係講緊佢背後個原因唔合理
頭盔:我覺得
有追下post原來佢為左ex唔post相 如果頭幾個月感情唔隱定唔想post好正常 但佢用呢個理由同你講又on9左啲
仲有係邊個飛邊個都好重要
撐你呀樓主,明明自己係正印,po張合照曬下宣示下主權有咩問題?
你先係值得被公開嗰個喔,關條ex撚事咩,
你條仔同佢散左咁耐仲要顧佢感受就係on9啦
加油呀樓主,同佢再傾下添啦
我以前都會好care ex呢啲野,當拍過幾次就慢慢覺得冇野。覺得想分就分啦,分手冇咩大不了,學到野最緊要

分手好簡單 磨合包容接納先難 正正係我做唔到既野
有追下post原來佢為左ex唔post相 如果頭幾個月感情唔隱定唔想post好正常 但佢用呢個理由同你講又on9左啲

Reasonable reason

最後 我同ex分咗手
佢哋好快就高調復合

祝絲打同你另一半長相廝守
相識相知相愛已經好難 仲要遇到個夾既就真係唔好放手
蘇州過後未必有艇搭 成日凝住下個會更好只會醜化現任

多謝樓主
我好幸運終於等到
而家我哋兩個都會為對方 為有對方嘅未來努力
可能遇到啱嘅人 就係會有種感覺
唔再患得患失 有唔開心都只係短暫
咩都傾 包括高興同唔高興嘅事

無論樓主嘅決定係點
我都希望樓主唔好灰心
有啲事勉強唔到 唔係靠努力或者等待就可以
努力過 唔得 就要接受

祝願樓主早日脫苦海
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞