前日同男朋友鬧交

364 回覆
705 Like 75 Dislike
你男朋友係你同ex中間仲有無拍過拖

下 5年後先再拍拖
我覺得block唔block都無所謂,係佢個人選擇,
其實對佢嚟講可能係好小事,佢可能只當ex係一個識左好耐嘅朋友,所以覺得無必要block,但你就將呢樣野睇得好重要好緊張,甚至乎覺得佢唔block ex就係傷害你唔理你感受,呢樣係你地思想同價值觀問題,佢唔會為你改變架,因為呢樣野對佢嚟講只係粒塵咁小事,反而佢會唔明點解你成日迫佢,你可以做嘅就你改變你自己嘅想法,試吓放鬆啲唔好睇得呢樣野咁嚴重,你都識講佢平時對你好好,好錫你,係咪真係咁要執著呢樣野呢?

每個人都有佢睇重既事
我認為哩個係原則問題 係最後底線 退左步我就唔再係我
對我好 錫我 哩啲係要建基於佢無異心既情況下先有得傾
假設件事唔關異心事 只係啲性格行為問題 我絕對唔會想分手
你係佢心目中根本唔重要
對比佢EX既話
一個O4既男仔都唔好得去邊
係好既話就唔會分咁多次手
睇黎佢溝女勁不過唔識維繫
佢愛ex多過你

正解
你係佢心目中根本唔重要
對比佢EX既話

佢廿尾啦喎 O4唔多啦 正正常常
佢愛ex多過你

正解

唔通真係咁
如果個ex 唔係有咩情緒病果啲容易易刺激嘅 我完全不能接受
有病嘅我都仲體諒佢係一個病人
無病嘅你走去顧人感受都唔顧自己女朋友感受
係咪痴撚線

啱阿
佢個ex無病無痛 少少刺激都受唔到 乜料

唔講以為佢ex 俾你男朋友block 左之後會自殺
呢啲case 我100%包容
但係而家唔係咁丫嘛
可能佢ex有精神病呢
如果個ex 唔係有咩情緒病果啲容易易刺激嘅 我完全不能接受
有病嘅我都仲體諒佢係一個病人
無病嘅你走去顧人感受都唔顧自己女朋友感受
係咪痴撚線

啱阿
佢個ex無病無痛 少少刺激都受唔到 乜料

唔講以為佢ex 俾你男朋友block 左之後會自殺
呢啲case 我100%包容
但係而家唔係咁丫嘛

好心淡 好想佢做啲野黎補獲
但又覺得佢做咩都已經補救唔到
不過
可能佢ex有精神病呢

有點會唔講 又唔係啲咩暗疾
我以前都有抑鬱啦
你係佢心目中根本唔重要
對比佢EX既話

廿尾仲咁幼稚
睇黎佢個心都係佢EX
你係佢心目中根本唔重要
對比佢EX既話

廿尾仲咁幼稚
睇黎佢個心都係佢EX

永遠都唔會有人夠成熟去處理每件事
都好既 好過佢虛虛偽偽呃我一世
其實對佢嚟講可能係好小事,佢可能只當ex係一個識左好耐嘅朋友,所以覺得無必要block,但你就將呢樣野睇得好重要好緊張,甚至乎覺得佢唔block ex就係傷害你唔理你感受,呢樣係你地思想同價值觀問題,佢唔會為你改變架,因為呢樣野對佢嚟講只係粒塵咁小事,反而佢會唔明點解你成日迫佢,你可以做嘅就你改變你自己嘅想法,試吓放鬆啲唔好睇得呢樣野咁嚴重,你都識講佢平時對你好好,好錫你,係咪真係咁要執著呢樣野呢?

每個人都有佢睇重既事

都係分手啦 唔好害條仔
令人窒息既關係(唔會係叫愛情 愛情係基於互相尊重)係冇好結果
即使係女朋友 男朋友都會有禁地女朋友係唔可以觸及 有d人可能係興趣 而你男友係ex 咁你唔怪得佢喎 或者你男友負左佢個ex 係出於歉意 唔blk ex
而你作為女友 用自己段感情黎要脅個男友 呢d行為係好卑鄙 完全唔尊重你個男友 愛唔係單方擁有 而係雙方付出
男朋友重keep住ex性感即影即有點睇?

啫係佢個ex好正 好砌過你 不過往事只能回味
你唔係小器,係太冇安全感。呢樣野你自己都有責任,你連ex都冇,又點知block人係咩一回事。如果有人同你講話咩佢唔夠愛你,真係廢話,我夠可以話你唔夠愛你男朋友包容唔到佢。

你認為block左佢地會點?一刀兩斷?要聯絡既始終會聯絡,再咁落去佢望下女仔識下女性朋友你又會亂諗。

最好佢所有靚女朋友都全部消失係唔係?好自為之

每個人都有佢睇重既事

都係分手啦 唔好害條仔
令人窒息既關係(唔會係叫愛情 愛情係基於互相尊重)係冇好結果
即使係女朋友 男朋友都會有禁地女朋友係唔可以觸及 有d人可能係興趣 而你男友係ex 咁你唔怪得佢喎 或者你男友負左佢個ex 係出於歉意 唔blk ex
而你作為女友 用自己段感情黎要脅個男友 呢d行為係好卑鄙 完全唔尊重你個男友 愛唔係單方擁有 而係雙方付出

咁唯有可以講咁啱大家個禁地有衝突
佢好似都講過覺得自己對個ex唔住
都過左去啦 為左過去既遺憾而放棄自己既未來
我夠好對唔住一位故人啦 唔通我成世人都要活係內疚之中咩

無打算用分手黎威脅佢 講清楚 大家都決定唔讓步咁就散
分手黎威脅嗰啲 對方唔讓步就轉呔死纏爛打
其實分左手唔一定要block ex既 加埋男人喂本唔會care呢d 只不過佢係想將對ex既傷害降姐 咁已經証明佢係一個好男仔 好心你就唔好計較咁多啦 佢又唔係搵番個ex傾計定咩 大方d啦

Block呢個問題解釋到 但唔post相因爲唔想ex亂諗又真係幾難接受到 如果係因為想拍穩定先post樓主感覺會唔同哂

都係分手啦 唔好害條仔

我認同分開 但係樓主唔係害條仔 大家只係唔夾
男朋友禁地係唔block 得ex 點解女朋友個禁地唔可以係block ex
要唔要脅唔到我地講 起碼佢男朋友無覺得係 (或者無講出口啦)
大家都踩緊大家禁地其實大家都無尊重大家,唔係單方面樓主唔岩
不過同意愛唔係單方擁有 而係雙方付出
既然大家溝通唔到 分開可能仲好
你唔係小器,係太冇安全感。呢樣野你自己都有責任,你連ex都冇,又點知block人係咩一回事。如果有人同你講話咩佢唔夠愛你,真係廢話,我夠可以話你唔夠愛你男朋友包容唔到佢。

你認為block左佢地會點?一刀兩斷?要聯絡既始終會聯絡,再咁落去佢望下女仔識下女性朋友你又會亂諗。

最好佢所有靚女朋友都全部消失係唔係?好自為之

佢地要聯絡我就真係阻唔到 佢block完我淨係可以信佢
難聽啲講句 佢直頭係係我面前落我面
就好似自己女朋友背住自己偷食 同NTR都唔同
肆無忌憚囉 我好似個擺設咁 連門面功夫都費事
分手
呢啲男仔通常留緊後路俾自己

都係分手啦 唔好害條仔

我認同分開 但係樓主唔係害條仔 大家只係唔夾
男朋友禁地係唔block 得ex 點解女朋友個禁地唔可以係block ex
要唔要脅唔到我地講 起碼佢男朋友無覺得係 (或者無講出口啦)
大家都踩緊大家禁地其實大家都無尊重大家,唔係單方面樓主唔岩
不過同意愛唔係單方擁有 而係雙方付出
既然大家溝通唔到 分開可能仲好

呢d野 我覺得冇對與錯之分 唔好害個男仔係因為覺樓主想法太小朋友

對唔住
我以為拍拖就係要全心全意

全心全意嘅標準係你up架姐,我夠係除左番工就係揾條女,條女都係話我唔夠全心全意架啦。得閒睇下條仔為你做左啲乜,唔好淨係睇佢無做啲乜,個心咪好過啲囉。

佢好錫我阿
但佢個心有其他人
屌 我拍拖唔係想求其搵個人對我好 咁講我求其收隻兵都得啦
係想兩個人心入面都當對方係唯一
哩個係大前題 再講多都係bullshit

刪contact就prove到你係唯一?訓醒未你唔信嘅話,佢做乜你都唔覺自己係唯一架啦

有啲野唔係做左就代表到啲咩
但係唔肯做就代表到好多野

唔肯做唔係代表好多野,只係你諗好多野,女人都編劇編上腦

哩個世界無野無原因
唔可以咩都唔做然後同我講 喂屌你做乜唔信我
信任係建立出黎 我未信佢信到哩個地步佢就已經要我打boss
件事根本行唔通

咁咪分手囉屌,睇到你啲回覆都燥,痴線女人自己喺度無限延伸同FF。根本就control freak,迫條仔同意你嘅思想

呢d野 我覺得冇對與錯之分 唔好害個男仔係因為覺樓主想法太小朋友

所以話我係覺得唔夾
不過既然無對錯之分點解會係樓主害左個男仔呢?
男仔害左樓主唔得嘅?
如果真心覺得無對錯其實大家只係唔岩大家,而唔係話邊個害邊個
好撚痴線 個重點唔係block唔block po唔po相
而係條仔拒絕樓主嘅理由個出發點係建立於第個女人
比著我如果條仔話 當佢係朋友所以唔想block
或者 想穩定啲先po相公開乜柒都好
而唔係咩驚hurt親個5年前分手嘅ex會好好多囉

between 樓主好慘
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞