前日同男朋友鬧交

364 回覆
705 Like 75 Dislike
無追post 想問分左手未
未分就好快啲

未分 而家大家都興恰恰 我驚一講返野忍唔住對鬧
過幾日冷靜下先
姐係咁,每個女友都其實可以話交過心 曾經觸摸過自己心嘅深處,如果係好黎好去 需唔需要block呀盛咁先?你地個個都吵大鋪分手定綠帽分手咁慘?需唔需一分手就block,依d有時候覺得算唔算男人女人觀點問題。
分手就block人係我角度黎睇係好冷血嘅做法,或者你男友都係咁睇。你男友做得最錯係俾唔到信心你,或者你需要同佢傾談下呢。
我曾經有個有輕微精神病嘅前女友,我陪唔到佢一齊走落去。但我亦都唔會話block人由佢自生自滅咁囉...

佢ex無精神病
我亦唔知點解我男朋友覺得佢好似螞蟻咁掂一下就會死
而我就好似城牆咁攻極都唔爛
我唔想知其他女人觸摸過佢邊到 好拿核突

我講個心你就講肉體 咁核突快d分啦 係到磨d咩

你唔需要人講得過你 你只係需要人支持你分手個決定渣嘛,咁咪分

如果每一個交過心既人我都要去珍惜 我啲精力真係唔夠用
做人要識取捨 邊有得食兩家茶飯咁著數
雖然真係好撚嬲 但係個心仲希望佢會俾啲誠意箍煲
想證明唔係我心向明月 明月照溝渠

你浪費緊自己時間姐 你鍾意咪繼續等
就算佢即刻刪晒ex 所有野 你係咪立即可以當無野發生?
你真係會同佢繼續一齊?
會唔會你所為嘅誠意箍煲,但其實你都無諗過咩係誠意箍煲?
到底你想要返個人,定要返面子?
你嬲得太犀利,我唔想話你對與錯,但你會唔會思考下到底自己真正想要嘅係咩
姐係咁,每個女友都其實可以話交過心 曾經觸摸過自己心嘅深處,如果係好黎好去 需唔需要block呀盛咁先?你地個個都吵大鋪分手定綠帽分手咁慘?需唔需一分手就block,依d有時候覺得算唔算男人女人觀點問題。
分手就block人係我角度黎睇係好冷血嘅做法,或者你男友都係咁睇。你男友做得最錯係俾唔到信心你,或者你需要同佢傾談下呢。
我曾經有個有輕微精神病嘅前女友,我陪唔到佢一齊走落去。但我亦都唔會話block人由佢自生自滅咁囉...

佢ex無精神病

你唔需要人講得過你 你只係需要人支持你分手個決定渣嘛,咁咪分

你真係會同佢繼續一齊?
你嬲得太犀利,我唔想話你對與錯,但你會唔會思考下到底自己真正想要嘅係咩

所謂
忍唔住入黎講幾句
我好明白樓主點解咁嬲,因為我都經歷過,只係男女角色掉轉左

你男朋友同我ex一樣,唔知咩叫尊重,只係諗住"我冇對你唔住,你鬧我做乜?"

樓主,唔需要再為block/del fb/contact而爭論,冇意義架,因為佢要unblock/add返易如反掌,最重要係個心,唔肯post合照先係重點。

利申: 我個ex同你男朋友一定好夾

佢ex無精神病

你真係會同佢繼續一齊?

我期望佢說服到我 佢只係處理手法上有不妥 並承諾會盡力會做一啲改變
就算佢諗完之後堅持唔讓步 我都希望佢同我講返個真相 例如佢對個ex&我係咩感情
事因我仲鍾意佢 只係太心淡 所以分同唔分我都接受到
而且每個人都唔會成熟到可以處理好每件事情 所以如果佢唔係真係仲在乎個ex 就善莫大焉
我廢 將個波拋返俾佢 但的確佢既態度係哩件事上有決定性既影響
佢而家未表態 我暫時持觀望態度
如果你同佢既相會刺激到佢Ex
而你男朋友仲care佢,咁點解佢地唔一齊
分手啦傻豬仔

睇個勢似 我以為今朝起身會無咁嬲
點知已經更加心淡
傻撚左 同我拍拖然後其他女人先係心頭肉
覺得自己好cheap 連代替品都無資格做

佢根本唔愛你呀!!!

佢ex無精神病

你真係會同佢繼續一齊?

我期望佢說服到我 佢只係處理手法上有不妥 並承諾會盡力會做一啲改變
就算佢諗完之後堅持唔讓步 我都希望佢同我講返個真相 例如佢對個ex&我係咩感情
事因我仲鍾意佢 只係太心淡 所以分同唔分我都接受到
而且每個人都唔會成熟到可以處理好每件事情 所以如果佢唔係真係仲在乎個ex 就善莫大焉
我廢 將個波拋返俾佢 但的確佢既態度係哩件事上有決定性既影響
佢而家未表態 我暫時持觀望態度

咁或者你冷靜下啦 出去行下走下,平常心面對 加油
分啦
忍唔住入黎講幾句
我好明白樓主點解咁嬲,因為我都經歷過,只係男女角色掉轉左

你男朋友同我ex一樣,唔知咩叫尊重,只係諗住"我冇對你唔住,你鬧我做乜?"

樓主,唔需要再為block/del fb/contact而爭論,冇意義架,因為佢要unblock/add返易如反掌,最重要係個心,唔肯post合照先係重點。

利申: 我個ex同你男朋友一定好夾

Exactly
Attitude is everything .
從來令人嬲既都唔係行為 而係態度

佢好錫我阿
但佢個心有其他人
屌 我拍拖唔係想求其搵個人對我好 咁講我求其收隻兵都得啦
係想兩個人心入面都當對方係唯一
哩個係大前題 再講多都係bullshit

刪contact就prove到你係唯一?訓醒未你唔信嘅話,佢做乜你都唔覺自己係唯一架啦

有啲野唔係做左就代表到啲咩
但係唔肯做就代表到好多野

唔肯做唔係代表好多野,只係你諗好多野,女人都編劇編上腦

哩個世界無野無原因
唔可以咩都唔做然後同我講 喂屌你做乜唔信我
信任係建立出黎 我未信佢信到哩個地步佢就已經要我打boss
件事根本行唔通

咁咪分手囉屌,睇到你啲回覆都燥,痴線女人自己喺度無限延伸同FF。根本就control freak,迫條仔同意你嘅思想

呻下囉 屌你
合則來不合則去囉 發表下意見都唔得

呻下唔係唔得,但女人不嬲係咁越呻越諗得多,諗諗下又好似變咗真咁 曾經都經歷過呢啲痴線事。
既然唔夾又改變唔到,遷就唔到咪搵過大家喺對ex方面處理手法差不多嘅人。

利申:自己有個control freak男朋友,從來冇同ex聯絡,男性朋友(唔計同事嘅公事往來)係零,冇所謂嘅男性好姊妹。
佢唔肯block佢ex 話驚佢ex亂諗野
Unfriend unfollow通通都唔制
之前ig又唔肯po合照 話驚刺激到佢個ex

同佢講佢就話我痴線亂諗野
我問佢 咁你ex亂諗就唔得 我亂諗就得?
佢又淨係識話我亂諗野
一開始拍拖我同佢講 我玻璃心黎 好易俾人hurt
佢話會小心翼翼呵護我 唔講了

其實係咪我太harsh 唔識拍拖
已經鬱左3個月 我接受唔到個心結再拖多一秒
或者大家價值觀唔同 唔適合一齊
你應該去搵一個大方啲既女仔
而我都應該搵個承受到我小器既男仔

利申 佢O4 我O1

係人都嬲啦
樓豬痴撚線

無謂逼對方做啲乜 哩啲真係無得強求
有啲野佢鍾意你 唔想你亂諗就自然會做
逼出黎嗰啲 好快打回原形
我都真係 咩都無所謂了 再鬧交都棧大家唔開心
純粹想知自己係咪真係痴線

你已說出重點來
分撚左 好撚嬲 我係咪俾鬼暗眼
鬧交鬧咩就唔po上黎了 淨係可以講各位巴絲打打咁大段野黎想佢理解 係廢的
我代佢多謝埋大家咁有心 你地每一粒字我都有睇 有留底
鬧交鬧咩就唔po上黎了 淨係可以講各位巴絲打打咁大段野黎想佢理解 係廢的

唔洗客氣,一個唔識錫自己,唔識換角度思考,只會以己度人既男人,冇左係件好事黎
喊夠記得同返自己講句唉屌濕撚哂,唉,唔撚驚,之後繼續過自己既生活啦
你無做錯。
條仔on9
我同我男朋友都好支持你
加油
分手後嘅日子雖則痛苦
但雨過後會是天晴

有同男朋友討論過,佢都覺得佢抵屌同埋啲諗法好垃圾 屌佢嘅有,認真俾意見嘅都有,但到頭來都係廢 呢啲男人真係唔撚洗留戀,呢家可以撇脫啲放低佢喇樓主

放過自己 下個會更好呀加油
叫你條仔搵返ex過世啦

唔好嬲,應該覺得慶幸。
屌人唔講道理,到人講撚哂道理,駁唔到就潛哂水咁就知條撚屌根本冇心聽人講,由佢活喺自己世界啦。
下個更可愛呀

唔好嬲,應該覺得慶幸。
屌人唔講道理,到人講撚哂道理,駁唔到就潛哂水咁就知條撚屌根本冇心聽人講,由佢活喺自己世界啦。
下個更可愛呀

我覺得我已經嬲到成左仙
去到分手哩段佢仲同我講對錯 仲同我講合唔合理
雞同鴨講 牛皮燈籠

唔好嬲,應該覺得慶幸。
下個更可愛呀

我覺得我已經嬲到成左仙
去到分手哩段佢仲同我講對錯 仲同我講合唔合理
雞同鴨講 牛皮燈籠

佢都戇撚鳩 講對錯,佢又無錯咩,講合理,佢嘅行為其實都唔合理咖喎 咁多人同佢講道理佢夠唔聽啦
都去到分手呢步仲要咁真係分得好肉酸
恭喜曬呀樓主
既然你成為咗前度的話
佢理論上要對你好好了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞