有冇人去旅行個陣做過啲好丟架既事?

599 回覆
3187 Like 81 Dislike
日本轉咗入單程路 對車頭燈射撚人 快快手調頭走佬
細個去酒店食早餐buffet
呀妹拎左碗粥返黎
但我地行晒成個場都見唔到有粥食
原來呀妹以為用水浸住飯殼個兜水係粥
仲差唔多食晒成碗
有 忍唔住喺山到 幫男朋友吹咗出黎
應該都幾多人望住
Tony sir你好型
有次去台灣旅行,搭鐵遇到個好可愛嘅台妹,佢話做緊份Survey係關於遊客點睇台灣嘅鐵路系統,想我幫下手

咁幫佢填咗份問卷之後我同佢傾咗陣偈,大家有講有笑,佢又推介我去邊到玩邊到食,我臨落車之前鼓起勇氣問佢拎IG,結果俾佢果斷拒絕咗

人生中第一次向女仔抄牌就咁Fail咗

利申:肥矮柒毒樣衰,不過普通話有古天樂level
小學o個陣跟學校去效野公園旅行
細個好窮冇機會食薯片,有旅行先難得老母買俾我

兩包薯片太大塞唔入背囊
我吉穿兩包薯片放氣先塞得入,仲好醒目同同學仔講我吉穿左就放得入
跟住佢地全部唔出聲

到我食o個時,o的薯片淋晒就明點解佢地唔出聲
好柒
好慘
同女神去旅行冇屌到佢
搭飛機嗰陣屙屎,啲屎太乾沖唔到落去 搵啲紙巾cum住佢就出返黎

坐返埋位嗰陣見到個空姐入去係咁沖廁所
漏左個性玩具係間餐廳(裝落袋但攞落手會望到),醒起返轉頭攞返,店主一早將佢收埋左
而家諗返起都覺得自己好柒自此之後冇再抄過牌
文邪真係影撚衰哂香港人...
唔覺得好淡咩
係美國落大雪係高速公路揸車
睇唔到地下啲線 諗住靠邊行就穩閪陣
揸咗一陣心諗點解自己條線咁暢通無阻嘅
先發現原來自己全程都揸緊人地條emergency lane
去日本旅行 將passport放左係行李車個架仔度唔記得拎 去到酒店check in先知 然後成間酒店都知我叫咩名
喺日本入錯女廁
個陣太急 冇得就入咗去
細個小學終於第一次自己學校旅行
阿媽整左三文治(其實兩塊方包夾煮d蛋)
勁開心由廚房跳返出廳個陣仆左街

之後去到旅行食lunch 個陣, 一打開見到散曬
老師仲問我係乜黎

唔丟架 但好深刻印象 個日仲膽大大食左隔離班女同學隻雞翼
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞