有冇人去旅行個陣做過啲好丟架既事?

599 回覆
3187 Like 81 Dislike
幾年次第一次住airbnb 去到搵唔到鎖匙
佢話放係間房出面某個箱入面 但係搵極都搵唔到
之後叫咗個房東定staff過黎 等咗差唔多一個鐘
最後原來係我地去錯咗房
都係湯飯清水版啫 好難痾嘅
旅遊景點著和服9成都唔係日本人
炸彈狂人
外國(prank)大學lecture上堂睇av無插耳筒

全部人望著
如果香港有咁嘅待遇就好
學校旅行?
媽咪有無叫你唔好住劏房
係梨泰院落完club飲醉酒之後返房係人哋房門口訓著
人哋一開門成個人仆左入人哋間房
我都試過😥
幾年前喺大阪食m記 食完拎去掉個陣 唔小心成盤掉咗落地下嘭一聲 咁岩個陣又靜 跟住就全場人望住我 個陣仲要冇手執 尷尬到 好彩有個架仔黎幫我
另一單就係我同我frd無端端凌晨三四點落去motel啲自助洗衣到洗衫 跟住我個frd唔記得拎包餅出黎 洗到成部機都係餅碎 然後又要喺第二部機洗多輪 結果凌晨三四點喺人地個lobby玩電腦 啲職員喺到望住我地 今次以為無事啦 結果拎啲衫出黎 發覺拎埋咗人地啲衫洗
邊撚到係漢城?
Grad trip去布吉旅行,去芭東沙灘見到好多外國遊客喺度曬太陽,咁啱我地坐喺班韓妹同鬼妹中間,玩完水攰攰地,隔離班韓妹播嚟播去啲泡菜歌,見成個場都冇香港人,於是逐一點評啲女,由鬼妹嗰邊開始先,

朋友A🤤:你望下除bra曬太陽嗰條鬼妹,雖然冇乜波,但係個屎忽大撚到呢,用嚟後入一流。10分我比11分啊!

朋友B🤯 :黑色連身泳衣嗰條韓妹咩料,乜而家韓流興童顏咩?著到成個未發育小學生咁嘅,冇波又冇籮,狗也不屌啦。唔可以用數字嚟比分

我🤔:都唔係啊,我隔離果條韓妹都幾正,你地望下佢對腳,屌打鬼妹幾條街啦(條女無啦啦陰陰嘴笑),只可惜
對波平到可以太空漫步(即刻黑晒面),但係個屎忽都好肉嘅(又笑番)10分都有合格嘅5分

朋友A😤 :你係咪玩水玩到傻L咗啊!對波平到咁都有5分?驗眼啦仆街,比盡咪得中學合格嘅4分

有腳韓妹🤬 企起身 : 你就驗眼啦(廣東話),我起碼都5分起8分止啦

我哋😱😱😱:仆你個街,香港人嚟嘅喂(港女們轉身走)

依家諗返都覺得柒
去旅行五個住埋同一間房
3個瞓床2個瞓地下
感謝,是日笑料一則
有人食熱既三文治傢咩
個friend老公
話說佢英文好撚差 mk仔
去泰國玩 個friend reception 問local tour 既野
Mk仔全程無出聲
到最後個reception 問佢地想book幾時

Mk仔突然大聲搶答:YESTERDAY

個friend話佢果下係人生中最尷尬嘅時刻
日本用英文問路冇人理我
睇到好尷尬個post
我睇唔落去啦 7到
我都試過
仲要其實第一段龍尾係有個店員企喺度
我行埋去嗰時又無話我聽
企咗幾十秒先同我講
仲要佢嗰時係拎住個牌
我以為係指示人排隊而我無睇到
望幾下只係介紹件嘢
覺得個staff太on9就無買走咗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞