有冇人去旅行個陣做過啲好丟架既事?

599 回覆
3187 Like 81 Dislike
冇事嘅
欣賞你既人一定會出現
20年前係韓國漢城叫雞
係間便利店諗住買Dom
有日有個小學生黎到買三文治
比完錢個小學生放左個錫紙包裝三文治入微波爐
然後9秒9跑走
有個男人想走去阻止部微波爐然後俾個爐炸到毀容
間鋪都炸爛埋
有個麻乜佬比個老細捉住左要佢賣身陪鋪
條麻乜佬之後做左收銀
唔知係咪嬲得濟 賣dom之前拮穿先賣比我
我心急無發覺
完事先睇到個盒有個好細嘅窿
依家我個仔都已經19歲喇
喺飛機食榴槤比後面罵
多謝你
去紐西蘭,以為冇人聽得明廣東話
於是我喺架巴士到同我啊哥係咁講撚鳩柒閪 每一句都亂咁加啲落去
臨落車嗰陣唔係咁sure係咪下個站落 咁就同屋企人傾吓要點行
突然有個auntie用廣東話咁答我哋邊到落 點行 全程好nice咁教我哋
佢仲要坐得好近我哋,所以一定聽到啲撚鳩柒閪
係咪啲mk仔mk妹塞啲垃圾叫你畀錢
請問師兄係咪叫牛丸
諗起之前喺日本 諗著買蛋糕返酒店食
個間鋪有分堂食同外賣 堂食就坐低先嗌 外賣就出面買

去到見到店員serve緊有兩個拖著喼嘅大陸人 個店員問佢哋要外賣定堂食
佢地就話堂食 但又唔肯入去
類似對話來回咗幾次
店員攞埋張 用中英韓寫嘅指示牌 類似係寫堂食要坐低先嗌蛋糕
問佢哋係唔係要外賣 個兩個大陸人都話係
咁個店員諗著幫佢哋攞外賣盒裝蛋糕 佢哋又話唔係外賣
最後係堂食有個侍應請個兩個大陸人入去佢哋先入去

到我個陣 個店員塊面勁黑咁問我係唔係要外賣 好少見到後生日本店員咁
係東京便利店唔覺意打左尖
俾個日本阿叔屌
喺深圳定廣州叫
對住街邊啲魚眼鏡:輕先?
哪來的屎?
唔係呀,都幾可愛,我細個都係學校大食會先食薯片,食完先發現薯片都唔好食既
同女朋友去日本cafe 飲coffee
個日本妹侍應放低杯coffee哥陣唔小心倒咗落我女朋友個身到
都有半杯 倒咗落台 之後流落身到

嚇到成間店所有侍應埋曬黎我地到執手尾
係咁講唔好意思 咁我地見佢真係唔小心嘅
又驚到震曬咁 一定之後比經理照肺
咪 大丈夫です。。
之後店長請咗我地食咗個新地
去澳洲係food court 玩手機
隔離條撚樣鬼佬屌鳩我打機嘈到佢
我心諗又唔撚係圖書館 dllm打機都唔俾?
但因為覺得係文化差異所以同佢講sorry sir
而家諗翻轉頭當時應該屌鳩翻佢
反而想知個大阪燒可以整到點衰法要咁嬲
grad trip去韓國見到有個醉酒佬當咗架警車係的士開門坐咗入去 比警察推出咗嚟之後仲諗住再開門點知道車門已經鎖咗 佢發老脾大大力打車窗 結果佢就比個警察捉咗入去坐然後開車走
睇完發覺日本真係好易中招嘅一個地方
我都試過去間餐廳,門口已經見到人龍
咁就好自然企去人龍嘅最後啦
企咗一陣都奇怪點解冇人再排我哋後面呢
然後隔咗陣有人終於過嚟同我哋講
其實響我哋身後離遠50米處仲有條人龍
排隊排到斷咗一大截咁鬼知咩
佢又冇啲繩呀或者指示牌咁提人
然後一路行返去真正人龍嘅最尾
排第二條人龍嘅人都用一種不滿嘅眼神望過嚟
佢哋一定心諗呢條友想打尖
以後去日本排隊真係要前後左右望清楚
去台灣見到條台妹好正,過去問可唔可以加你line,然後佢呆咗
我學過下日文 都試過唔為意咁吓左出黎
有咩好嬲
女仔?
Your coffee,Sir
老豆老母一齊叫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞