有冇人去旅行個陣做過啲好丟架既事?

599 回覆
3187 Like 81 Dislike
講真
Respect 你個frd,負返責任冇走左去
個刻我嘅怕死兩廢老個眼神直情想生吞我
係台中公園玩撐船仔, 有3個台妹隻船係我附近
唔覺意撐左勁多水照頭淋佢地3個
勁柒但又走唔到, 成個湖得我地兩隻船
係咁道歉好彩對方都無乜野
試過係日本比人用日文夾英文咁問路
答完佢用日文問佢係邊度黎
佢話香港
甘你老母
梳囉
ching勁!KIX落到火車站實聽到香港人唔知搭咩車既討論

見你呢句醒起有次同阿媽去京都,坐京阪去酒店,同車有pair香港人。我同媽講佢地一定去我地間酒店,見佢地落車仲暗笑早落。點知係我地坐過龍

我上年去到Cork酒店放低野,天黑落到大街比女司機問我乜乜threatre係邊,我答佢arm arm到唔知,後面醒起可能對面馬路果舊 (九成google map導航無set同一邊馬路)
屌,我都試過,日本啲小食店
見到門口得兩個人買緊
我就諗住直接排佢後面買啦
跟住有店員過黎講,我向後一望
10米外有條人龍
我唔係想打尖架
試過係英國俾香港人用英文問野
我叫佢講返廣東話
毒撚快撚d死啦
唔怕 人地當你車上賣唱
朋友係酒店用電磁爐
加熱個水壺入面啲水
搞左一輪都唔熱
佢話人地個電磁爐唔work
聰明如佢
決定開最大火力
最後成左加熱到出煙

因為個電熱水壺個底熔撚到出煙
零晨係日本吉野家自己食蔥花牛飯
蔥爽口好易有聲
有個日本佬入黎坐低我隔離
開口話うるさい
我即刻慢慢細力咬講句すみません
明明間吉野家冇咩人
佢係都要坐我隔離
入面有枱櫈都唔食得?
去日本搭凌晨機,落機睇早場
唔夠訓,散場諗住去廁所洗個面就差D入左女廁

差一步就以後唔駛入境
腳跟踩中針 諗起都痛
最恐怖嘅係你唔理呢種人,佢仲更加變本加厲
旅行間中都會在他鄉用外語同香港人講野
日文唔是好勁
佢只係係台場問點樣去高達館, 有限既日文可以答到佢
調返轉試過去大阪搭巴士上溫泉旅館
比Google map fake左早一個站落
果度荒山野領, 最後都係要行車路拉行李上山, 10分鐘路程
勁驚比車撞
被日居酒屋斥港人之恥 劍心道歉獲原諒
https://hk.appledaily.com/international/20161127/AP6WQXMZ6RSQN6U3AYY76ZRTTA/

冇聽過咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞