有冇人去旅行個陣做過啲好丟架既事?

599 回覆
3187 Like 81 Dislike
耳屎oi唔oishi
去泰國芭提雅一上酒店房就同條女卜野,係牀尾到卜卜下無拿拿有個room service開左門,吓到我9秒9著番條褲
幾歲果陣去日本旅行
阿媽就叫我陪細佬係啲兒童playground到玩
總之就係坐係類似瑜伽果啲咁既波上面彈黎彈去
同細佬諗住鬥快
點知我坐爆左個波 勁大聲bang一聲 全部小朋友同家長望住我
我啊媽勁尷尬咁抱走我
好彩果啲係日本 啲人仲要問我有冇事
你呀媽個閪到呀~屌你老母
之後我問frd聽唔聽到佢問咩 點知冇人聽到
跟住佢有啲小心翼翼咁問多次 我就笑住咁答Hong Kong 然後佢主動同我握手
我嗰陣仲心諗點解我下完之後佢唔問多次 仲要呆哂咁
之後知道咗個意思先知自己原來咁失禮可能嗰陣佢嚇親 唔知點解我咁嬲
見到人地做既算唔算
話說好多人影相都好鐘意擺跳起大字形既pose
咁有次見到個目測2-300磅既大肥婆同朋友咁影
然後落地果刻塊地磚大大聲咁啪一下爆開左
你自己唔想唔緊要啦
話人孝順父母係傻仔
有次同朋友去京都著哂和服咁行
跟住有個毒撚跟我後面話「個日本妹幾靚」仲跟左一陣
跟住佢朋友加入一齊望
望完就答佢:香港人黎架喎
果陣條路得我地四條友 柒到唔敢望
香港人真係好鐘意扮日本人
日本七仔唔同香港
唔可以喺便利店食嘢 就算係佢嘅熱食都唔得

但企出鋪頭食都會引人側目

因為佢哋文化係suppose你自己拎返屋企食
喺瑞士坐火車 果卡無人坐
以為每卡中間都有玻璃門隔住
太悶係咁唱adele 仲要勁大聲
結果落車果陣發現無門隔住同埋前面果卡好多人

利申:唱足兩個鐘
下次問返個司機有無玩過GTA,醒目D啦
真是傻仔
出錢又出力
叫老人家係屋企睇日本風情畫咪得
不推文啦屌你老母
日本部分便利店有飲食區域 麻煩唔知就唔好講
我鐘意點咪點我推
自己去日本浸溫泉 有個位係浴缸咁大但好淺水 咁我咪諗住自己浸哂好正咁囉
之後睇返d字先知係比人浸之前淋身適應溫度唔係用黎浸
難怪入黎既人都啤住我
之前同個朋友去京都
坐車去嵐山 同卡有對男女 男的掛住香港吊飾
我細細聲同個朋友話 香港人啵
個朋友無端端發癲 話個男仔幾靚仔叫我溝佢
比個女的聽度秒啤鳩我
咁嵐山去黎去去都係個啲景點 成日撞到
仲要同一時間去左車站玩個足浴
結果一路浸個女人一路啤住我 個男的又尷尷尬尬
明明我只係講左句香港人 但個日成日都想搵窿捐
個陣去日本旅行 住嘅民宿係一戶建
有個fd係地下屙屎 跟住我地成班人係一樓玩緊
玩玩下聞到臭味 我班fd問我係咪我放屁
後尾有另外一條友有事要落地下 發覺唔對路 點解落樓梯會個陣啲臭味會越黎越勁
啲臭味係誇張到以為民宿有屍體咁款
後尾原來係地下條友屙屎唔開抽氣扇 又唔知食咗乜撚野 結果臭到我地全屋人
我到依家都諗唔明究竟係有幾臭 啲味先會隔咗幾道門飄去第二層
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞