有冇人去旅行個陣做過啲好丟架既事?

599 回覆
3187 Like 81 Dislike
第一次南歐都研究好耐 XD
我去過台灣咁多次都未試過俾人劏
最貴都係試過100台買一盒芒果
但個盒芒果真係好食
其實拎ig又好平常
唔鍾意仲可唔block埋你
咁都唔比巴打真係
Sor, 只係想講比香港人當左日本人求合照好搞笑
真係柒到爆

抄牌師(失敗)
去尼泊爾騎大象入森林睇動物,
一隻象可以坐四個人,
同朋友佔左三個位,
仲有個位就係個大姐,
個大姐唔係香港人又唔似廣州人,
我地三個人都用廣東話傾偈,
唔記得講咩嘢講到個大姐衣著果啲,
點知過左陣個大姐用廣東話問我地邊到人
佢係馬來西亞人識廣東話,
答完話香港黎,之後就靜曬
嗰陣時搭緊地鐵去西門町,跟住見到個染藍色頭髮嘅肥仔攬住條女,我同個friend講睇吓條藍毛毛都溝到女我就溝唔到,點知原來係香港人後尾行行吓街又撞返,望實我好尷尬
香港culture 可以接受到
亦大把人咁做
我只係陳述事實 冇做道德對錯判斷
前兩年去赫爾辛基個芬蘭堡度行下。落船咁自己行下行到幾遠個炮臺果度,突然肚絞痛屎必左半舊出黎咁濟,襟住個屎眼位周圍望都唔覺有廁所,忍不住就去左個類似防空洞地方柯左,果刻好驚比人知,10秒唔夠出番黎,好彩無人睇過附近又無cam之後沿路番碼頭先知碼頭先有廁所,講緊2-3k,旅行完番黎一直留意有無新聞講缺德亞洲遊客周地柯屎
啲垃圾港女化日本妝扮日本妹先最噁心
冇自己文化特色乜鳩都扮同抄 同大陸妹一樣
又貪小便宜 講嘢大大聲
面上層粉幾厚都cover唔到冇文化 粗鄙 冇內涵嘅港女特徵
Sorry
有次排緊隊係京都坐火車返大阪
有班香港人唔排隊直接上車
跟住幾個日本人問我係咪一齊然後叫佢地落車排隊先
真係好丟架
我笑到停唔撚到
唔使咁耐架喎 用順咗之後我自己搞3x張都係十分鐘內
你喺七仔印?
去旅行 見到哩啲港女真係好噁心
跟本同大大聲啲大陸人一樣
請參閱上引水產三港女
真係cls
睇左咁多 教瞓大家唔好係外地大大聲講人是非
好多人識聽
咪就係
香港講飽佢
外國就唔好失禮
都係冇幾耐嘅事,個空姐個樣真係呢世都記得
幾年無聽過呢個名淨係記得佢老婆幾正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞