有冇人去旅行個陣做過啲好丟架既事?

599 回覆
3187 Like 81 Dislike
係日本長崎原子彈博物館嗰度係唔比影相,之後睇睇下聽到個講一班講普通話不斷咁影相,忽然正義感發作勁大聲用普通話叫佢咪影啦,之後成個館d人望住我哋,好撚柒,最緊要個條友就話問個職員可以影相但唔可以用閃光燈,嗰下柒到核爆
佢反衰左
分開左兩份
可能想影相掛
自己做左柒野都可以笑下
最慘係身邊既人做啲柒野 呢下先係搵Loan捐
嬲反衰左
兩個平日都系典型香港人
覺得比錢就要100%service
都系原則問題
的確有人覺得好大問題掛
不過最後我都比兩個黑一日面
大時大節例外
同老豆老母去台中自由行
有一日我老豆已經因為好小事谷住度氣
第二晚去夜市食飯
佢想食嗰啲鐵板餐
但我同老母唔想就黑晒面
之後入咗間食意粉嘅餐廳
佢問人要杯水,條友話ok又無咗件事咁
我老豆喺度勁大聲拍枱屌人話問杯水去咗邊
跟住人哋解釋話諗住上餐嗰時一齊俾
佢仲要話咁你早講啦!
成間餐廳啲人望住晒
之後又借啲意屌9我老母早一日啲嘢
我入廁所不停講粗口去平復心情
食咗幾啖就快手埋單走人
之後同我老母發誓以後唔會同佢去旅行
點會呀,
你較幾度焗幾耐?
點解會漏咗喺餐廳
我都試過食完上引水產肚痛
好撚憎啲人當街當巷大聲發脾氣,自己性格係有咩返屋企閂埋房門先鬧到夠,但總係有啲人係攬炒心態要你一齊同佢出醜。我試過好多次,每次我都唔會駁,因為呢啲人你一駁佢只會更大聲鬧,我只會心平氣和問佢「停啦好嘛?」一唔停,就會即刻調頭走
咁點睇男仔係條街道講邊條邊條女好撚正
真 係街實係醜 最怕
十一二歲邊識諗咁多
而家會留喺心入面講
其實佢整衰左點解唔肯整過份全新既俾你
小學五年班去英國遊學團
有一次去便利店買嘢飲比錢個陣我將啲錢擺咗係張收銀枱面
然後個收銀員拎起叫我伸隻手出來擺返係我手心
以前細個唔識嘢 嗰陣先知原來比錢都有禮儀
自此之後除非好似日本咁嘅國家 會有個放低錢嘅兜仔比你擺低啲錢
如果唔係比錢嘅時候都會遞去人地隻手到instead of就咁擺低
同老竇去日本真心係挑戰嚟
我老竇行為舉止好撚on9
講野又好撚大聲
大聲到成間鋪都聽到佢講野
次次睇衫睇鞋嗰時佢一出聲就差唔多成間鋪啲人都會望過嚟
同巴打一樣想搵窿捐
仲有就係佢好撚鍾意𥄫女
成日𥄫啲架妹𥄫到出哂面
直頭係另個頭180度去𥄫慌死人地唔知佢𥄫緊嗰隻
自問成日𥄫女都冇佢𥄫得咁誇張
不過大大話話都同佢去過幾次日本了
點解整衰左唔可以比過份新既?
放上去慢慢跌落來去果d啊,酒店成日用比你整熱個包果隻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞