有冇人去旅行個陣做過啲好丟架既事?

599 回覆
3187 Like 81 Dislike
唔知 有問過
但佢sorry only
之後面對兩個黑面
同店員日文討論是咪會搞事地
極速食完就走
個人覺得無問題
只係唔完整無得打卡
老母同佢離婚未
佢唔會覺得醜
最緊要佢自己鬧完人覺得條氣順咗
依家都係「唉」完一句唔理佢就算
去日本,好似係車中間上車,嘟一嘟卡,之後落車係車頭落,嘟一嘟,我唔知落車係車頭落同要嘟多下,咁就係返中間落啦,然後比啲阿嬸捉住我,雞同鴨講,我唔明佢地叫我嘟多次卡,佢地就咁口頭講冇做身體語言,然後個司機好不屑咁叫我前面落車囉
因為兩個fd黑面好惡
比人以為黑社會個類
新世界附近又多窮人
一路食一路比附近嘅人警戒
可能我太在意其他人眼光
所以好少發生呢類事
旅行數落呢個真好丟架
我都明有好多人覺得無問題
同我老豆一樣
次次同佢出親去都驚佢發癲屌人
人地講緊丟架
唔係講緊 無品同弱智
雖然佢個人on9,但對屋企人幾好
反而老母先係大仆街
一直想知咩父母先大仆街 冇責任心就梗
4年前第一次去日本, 落機後第一餐去燒肉, 埋單果陣俾tips
N年前去北京, 係長城某指示牌寫"釋放劉曉波", 係天安門用非蝗語講平反六四
喺日本 想印明信片 點知無散紙又唔識點篤 相用iphone 唔知點解過唔到機 而日文又唔太識

最後個7仔店員埋咗嚟 用google translate + 大量日式英文尷尬地搞咗人成三個字仲要佢應該係工讀生 見到佢好驚咁 勁唔好意思

20年前係韓國漢城娶左個老婆
係果度開左間便利店
據說有日有個小學生黎到買三文治
比完錢個小學生放左個錫紙包裝三文治入微波爐
然後9秒9跑走
有個男人想走去阻止部微波爐然後俾個爐炸到毀容
間鋪都炸爛埋
初初創業就比人炸左間鋪
不過都算 個店員依家仲免費幫我打工
呢廿年都慳返一筆幫補當年之失
係日本衝入火車車廂, 先發現原來係女性專用. 成車人啤住我直到下個站
同我老爺一樣
食飯遲啲又發脾氣
係新宿𥄫女𥄫到係人都知佢𥄫緊
仲要上下係咁打量人地
我奶奶見到就發癲話我地好帶老爺行呢啲地方
嗰次同朋友去東京居酒屋飲野,見肚餓就事前買咗包關東煮食。入咗舖頭嗌咗一杯酒就開始同朋友吹水,見人啲酒幾靚就係咁影,都FEEL到店主啲眼神有啲奇怪,不過佢無講咩就無為意。到走嗰陣,因為你都知日本垃圾桶好少,所以食完嗰盒關東煮就擺咗係枱面方便店主一次過收走,店主見到我就幾句日文彈埋黎,我本身日本就唔太叻,以為係多謝幫襯嗰啲,所以同佢講返句 Thank you.

屌你,點知第二日中午就出事
普通黑面應該冇野
係咪紋曬身
?
原來咁多人都試過d 雖然唔算好柒但個時都feel到有少少面紅
果部垃圾機,一次印N張個功能係廢
要揀一次印一張先印到
印一張要成5分鐘
個friend話要印成30張
我話番酒店先你慢慢印
又要唔肯話印多兩張就走,叫我唔好嬲
但我根本冇嬲
韓國啲廁所真心唔得
同你一樣柯到沖唔到
冚完個廁所蓋沖完就落咗街
屌點知上到嚟聞到個廁所咁臭嘅
原來一直都沖唔到啊啊啊啊啊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞