有冇人去旅行個陣做過啲好丟架既事?

599 回覆
3187 Like 81 Dislike
同男朋友去東歐,入左souvenir 店買國旗徽章
男朋友一開個徽章,個徽章就飛走左唔知跌左去邊
我地兩個低頭一直搵,當我地見到個徽章既時候
企我地隔離個外國女人就大叫左一聲「ouch!」
個徽章跌入個女人隻拖鞋到,
支針仲要對正個女人個腳踭,佢一腳踩左落個徽章支針到
好彩個女人腳皮夠厚
我地都不停say sorry
但出到間鋪就爆笑
事後我地諗返,無論講咩,個女人隻腳一郁,都會踩到
咁樓主問有咩丟架嗎
又唔係講喺外國最成功嘅事
有一次喺韓國去咗間cafe飲飲下好急屎去廁所(獨立廁所,要入張單嘅密碼先可以用)
其實一打開廁板都見到好似有少少塞,但冇理啦照屙咗好多點知一沖嗰陣啲廁所水湧撚返上嚟行撚到我即刻衝咗出去閂返道門叫我老母快啲走好撚驚勁唔好意思我諗洗廁所嗰個打開門唔知有冇屎水湧出嚟應該想殺撚咗我
第一次去旅行,過海關嗰陣,攬住部電腦衝過部金屬探測器
著左好似冇著果啲
有次去日本,凖備去商場入面既一間餐廳食飯
因為我仲要去買啲嘢,所以其他屋企人入去坐低先,我後join
點知我之後入到去坐低,個餐廳經理即刻走埋黎怒屌明明我入去之前已經確認過門口冇人排隊
後尾發現原來個經理係話唔可以share 嘢食(因為我地一行人有細路,所以本身已經嗌少左一個餐,我入埋去之後個經理就嬲到著撚囇
最後我地叫多左一個set,然後一個親戚行出餐廳,個經理就即刻收返火,日本人做嘢真係好有原則
自此之後,我同家人朋友去餐廳食嘢一定會一人叫一個餐,就算唔食都會嗌杯嘢飲
一樣!!?
我女朋友試過喺日本百貨公司睇手袋
試吓放唔放得落個銀包
之後無買到走咗
行咗一陣先發現唔見咗個銀包
返去搵原來係個手袋到
我都係拖走左機組人員個喼落飛機
仲有一單
有年去德國exchange,唔記得印來回機票紀錄
喺入境counter 比個關員問我拎回程機票資料
我諗住比e ticket 佢睇,點知嗰個位收唔到WiFi ,我即刻拎張sim 卡出嚟換,不過張卡activate 唔到
搞下搞下,我同機啲乘客同crew 已經過囇關,得返我一個企喺counter 前面雞手鴨腳咁搵嘢
之後個關員直頭close counter 坐定定睇住我搵嘢,仲叫埋佢上司過黎
過左差唔多20mins,正當我急到眼涙都就嚟咇出黎,打定輸數要原機折返香港嗰陣,忽然聽到條友喺我本passport 度cup左印,放我入境

我仲記得佢遞返本passport 嗰陣叫我” Next time remember to print the damn ticket and enjoy your study in Germany” 呢堂真係震憾教育嚟,我以後每次去旅行老閪都會印定來回機票紀錄先
睇黎好多人都有急屎既經驗

前年去台灣 食完晚飯 揸車上山睇夜景
男朋友突然勁肚痛 話要柯屎 忍唔到
佢就走左入草叢柯.....

問一問 男人係咪真係忍唔到屎
可能男人個屎眼...
陰公豬
因為通常有包細細包嘅ky跟埋
nice but mean
就係想睇呢個
Lm
好多阿叔阿伯一出國旅行就勁失禮
呢單野好耐啦喎,係咪某某blogger個單
個經理係日本人?好少咁嬲咁話d客架喎
係呀,好典型嘅日本人樣,成個阿部寬咁
佢仲不停話Get out or I call police,而家諗起其實條友都幾撚無禮貌下
利申:大阪
年經
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞