有冇人去旅行個陣做過啲好丟架既事?

599 回覆
3187 Like 81 Dislike
順手食D先走
同ex係日本浮潛 第一次見到海蔘 徒手拎起佢

大叫

不如食Sashimi

跟住全世界望住我 我ex唔采我

利申 唔係想食左佢 純粹成手海蔘精太high 顛左
樓主是恐怖分子
第一次去日本
俾朋友呃
話係大阪地標條橋集合
當時唔知邊 跟著朋友講
你去到一個有咁既動作既地方就知架啦
之後佢做左個金雞獨立既動作
於是乎 我就到集合時間時
由於唔識路 就打算問路人
我就用比手畫腳咁
係條街到做左個金雞獨立
個個一開始都唔知我做緊咩
話唔知係邊 問左幾個之後
原來先知係依個...
金你個雞咩

mr.bean師
有好多on9嘢唔知算唔算丟架。
試過同fd係酒店試下張床彈唔彈,跟住嗰fd由第一張床一嘢彈高飛過去第二張床,學哂拉打kick咁,勁大聲嗌殺呀!結果一腳踢爆咗牆,成個空心洞睇到浴缸,我地同員工道歉賠錢嗰陣,佢地幾個人全程呆住,我嗰fd仲喺咁笑。
第二單係我個fd半夜係十字路口除哂衫帶住條變身腰帶學龍騎變身,點知突然有兩個女人喺路口出咗嚟,嚇到佢地大叫,我地即刻狂奔返民宿。
食自助早餐
行行下見到一張圓檯啲食物好豐富
夾左啲野落碗
啲員工先話果啲野食係員工早餐
賠咗幾錢
2500港紙
好柒
大家體諒下印仔,佢除左氣炸鍋之外其他乜柒都唔識用
小五同老豆and 啊妹返大陸, 係shenzhen坐大巴去一個叫英德ge地方,
搭上駕大巴之後, 吾知食過d乜and 飲左好多水,
忽然間又急屎又急尿, 而且駕大巴無toilet,
我同我老豆講好急尿(吾敢講急屎),

佢就話:大巴會停係d加油站比d乘客落車去廁所ga, 你忍下啦
then 我死忍爛忍, 忍到個加油站.
但係, 個司機話:最多停5分鍾, 我又同我老豆剩係講急尿,
所以我去到個廁所only 痾尿, 我痾尿ge時候,
用力得制, 屎忽Bit左d屎出黎,
呢個時候, 駕車都就黎開, 無辦法, 唯有上住車, sin.

上到車, 我身上已經發出陣陣臭味,
我啊妹就問我, 你係咪賴屎啊, 我死頂話吾係.
不過呢個時候我已經急屎急到就黎爆,
車開左一陣, 我唯有認我係賴屎, 仲好急屎填.
我啊妹呢個時候笑到hihi, 我老豆都忍吾住笑出黎, 不過我都無理佢地,
叫佢地幫我諗辦法因為我真係急得很,
我老豆於是就拎出我地上車前買返黎ge飯盒個食盛發泡膠盒出黎, 叫我痾落個盒到,
我急得好緊要, 無辦法唯有頂硬上, 好采,
我痾ge時候, d其他人都訓曬覺,
不過有d人訓ge時候, 面上都帶有猙獰ge表情, 因為好臭.

痾完之後, 我就連個飯盒dump落窗外.
可能我無蓋好個盒, dump出去ge時候, d屎飛曬出黎,
痴落車較後面ge窗上面. 我老豆,啊妹見到笑到仆街, 我叫佢地吾好比人知道係我做出黎, 好采d人訓著曬.
但係d人訓醒之後, 見到個窗痴曬d屎, 就個個o曬嘴,
有d人用普通話話: 哪兒來的屎啊?
我當時魚到爆, 驚比人duk穿, 我老豆啊妹就恥笑我直到落車,
話比曬所有親戚知, d親戚直到依加仲係度講返件事...
搞到人
痾塞左酒店屎坑 同啲frd狂沖廁 但狂流屎水出黎 跟住去酒店附近買泵 用完仲係流屎水出黎 最後搵酒店職員 佢倒一盤水落去 就得左
有 對住個瑞典佬講左guten tag
好老尷
講起金雞獨立
之前住民宿
有個外國人對住我整左個金雞獨立既pose
問我係咪全部Chinese 都識
有次細個去英國食早餐放左個牛角包入焗爐,個包著火,好對唔住
有次去高雄,行三多商圈,顧住同女朋友講嘢冇睇路,一腳踢開咗一個碗/兜既物體,啲散銀跌到周圍都係,個伯伯呆咗

我瞄一瞄周圍,好多台妹望住,我即刻痞低執返啲銀,執完就急急腳拖女朋友走

有時諗返起,都後悔冇放張100蚊比佢
小五同老豆and 啊妹返大陸, 係shenzhen坐大巴去一個叫英德ge地方, 搭上駕大巴之後, 吾知食過d乜and 飲左好多水, 忽然間又急屎又急尿, 而且駕大巴無toilet, 我同我老豆講好急尿(吾敢講急屎), 佢就話:大巴會停係d加油站比d乘客落車去廁所ga, 你忍下啦. then 我死忍爛忍, 忍到個加油站. 但係, 個司機話:最多停5分鍾, 我又同我老豆剩係講急尿, 所以我去到個廁所only 痾尿, 我痾尿ge時候, 用力得制, 屎忽Bit左d屎出黎, 呢個時候, 駕車都就黎開, 無辦法, 唯有上住車, sin.

上到車, 我身上已經發出陣陣臭味, 我啊妹就問我, 你係咪賴屎啊, 我死頂話吾係. 不過呢個時候我已經急屎急到就黎爆,車開左一陣, 我唯有認我係賴屎, 仲好急屎填. 我啊妹呢個時候笑到hihi, 我老豆都忍吾住笑出黎, 不過我都無理佢地, 叫佢地幫我諗辦法因為我真係急得很, 我老豆於是就拎出我地上車前買返黎ge飯盒個食盛發泡膠盒出黎, 叫我痾落個盒到, 我急得好緊要, 無辦法唯有頂硬上, 好采, 我痾ge時候, d其他人都訓曬覺, 不過有d人訓ge時候, 面上都帶有猙獰ge表情, 因為好臭.

痾完之後, 我就連個飯盒dump落窗外. 可能我無蓋好個盒, dump出去ge時候, d屎飛曬出黎, 痴落車較後面ge窗上面. 我老豆,啊妹見到笑到仆街, 我叫佢地吾好比人知道係我做出黎, 好采d人訓著曬. 但係d人訓醒之後, 見到個窗痴曬d屎, 就個個o曬嘴, 有d人用普通話話: 哪兒來的屎啊? 我當時魚到爆, 驚比人duk穿, 我老豆啊妹就恥笑我直到落車, 話比曬所有親戚知, d親戚直到依加仲係度講返件事..
米癲拉
之前去日本 有個日本叔叔好nice咁問我邊度黎
我聽唔清楚 所以下意識「下?」咗一聲
佢呆撚咗4、5秒

一年過後我先知 「蛤?」對日本人嚟講係勁嬲先會對人講 係極冇禮貌嘅講法
喺海入面點講野
全世界以為你浸親姐可能
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞