有冇人去旅行個陣做過啲好丟架既事?

599 回覆
3187 Like 81 Dislike
我初頭以為係叫我幫佢影相
係伏見果度點知佢唔係俾我揸機
指住我去企係個位之後合照

之後佢用啲簡單英文同我講話佢退休無野做好鍾意同遊客影相傾計
試過對住巴勒斯坦人講shalom
我去親旅行都痾爆人個廁所
出面啲廁所好廢

利申:便秘
Jap jap聲係全球既禁忌
去韓國旅行想同人地講多謝講左呀里格多
去日本說講左come沙咪打

日韓關係仲要成日都好緊張
呢個好高汁
去波羅的海 搭地鐵去車票售賣機買飛 入左coins部機冇反應 再望一望 原來入左落插credit card個位
自己一個去日本旅行
搭火車見啱啱好有車就是但上咗一卡
啲位好闊好舒服
點知過多陣有個職員走嚟同我講咗一堆說話
跟著佢索性帶我行去番普通卡 逼到沙甸魚咁
即刻知咩事
諗返真係好柒
同和服妹合照,影完先知係支那人
咁平時動漫入面啲人企喺七仔出面食點計
光榮不丟架
點解我好似睇過 但笑到標眼水
居然分唔到
第一次去旅行到韓國咩都唔識
去到傷風包左好多雲吞又搵左成條街都冇垃圾桶
頂唔順儲埋一袋走去便利店買野順便扔垃圾
點知走出間店個陣個店主拎住包垃圾跑出黎比返我
先知唔可以隨便扔垃圾 好似要垃圾徵費
柒到爆
去泰國租車
成班fd得我識揸車
之後去沙灘玩
眼鏡同埋個go pro 都沖左落海
之後要戴泳鏡揸車(有度數)
然後仲要有霧氣,幾分鐘要chok 下個頭 清一清

啦啦臨去泊車,買眼鏡,泊左個位唔比停車,只可以等候
個保安過黎叫我我走,我一開車窗諗住解釋下
佢一見到我戴住泳鏡揸車就嚇到走左
以為我係痴線佬
仲要睇唔清條路泊車拎得太盡hi花左前面少少

之後去眼鏡鋪配Con,20幾歲都無戴過
2個女店員幫我,教我戴,整左成個鐘先搞掂
我班fd 笑到仆街
笑我一個男仔比兩條女屌鳩戴唔到con
(仲要全程去完沙灘著住泳衣)

勿相認
我地感覺差
但佢地去完好開心
完全feel唔到我地難受
我都試過
咩性感底褲蕾絲?
其實大阪觀光區大部分餐廳都係越南學生pt
侍應廚師大部分都係 我去幾間都係
有d過分到1個日本人都冇
佢地唔係日本人未必有個種意識
識聽越南話同佢地溝通先知
不過佢地日文好流利你未必知
成隻支那種咁仲好意思講返出黎,毫無家教可言
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞