Myradio總監怒數黃洋達為錢而生,黃毓民Liked !

475 回覆
68 Like 7 Dislike
http://std.stheadline.com/instant/articles/detail/214677-%E9%A6%99%E6%B8%AF-%E3%80%90%E7%AB%8B%E6%9C%83%E9%81%B8%E6%88%B0%E3%80%91%E7%B6%B2%E5%82%B3%E6%AF%93%E6%B0%91%E8%88%87%E6%A2%81%E5%A4%A9%E7%90%A6%E5%8F%8D%E9%9D%A2%E5%85%A7%E5%B9%95
出選九龍西的「熱普城」黃毓民,昨日於社交平台狠批本民前梁天琦反骨,不表態支持出選港島的鄭錦滿,反而為九西游蕙禎助選,如同「政棍」,昨引起網民熱議。有網上消息指,就立法會選舉「分餅仔」一事,今年初毓民與梁天琦已有密議,毓民指「熱普城」定能在5區勝出,要求梁發誓不涉足議席,協助城邦派「國師」陳雲參選,到5區勝出後再總辭之時,梁天琦才以補選姿態出選

星島當source, 出埋大公文匯啊笨

佢不嬲都係扮獨嘅大陸五毛,當然鍾意大陸source。

五毛狗出沒注意!9527~ #48157

我地講親都有跟有據,唔明點解佢地可以9up完就當係
五毛都專業d啊
今時今日仲講為理念唔為錢係咪太搞笑
無廿萬一個月你估仲咁多人選咩
http://std.stheadline.com/instant/articles/detail/214677-%E9%A6%99%E6%B8%AF-%E3%80%90%E7%AB%8B%E6%9C%83%E9%81%B8%E6%88%B0%E3%80%91%E7%B6%B2%E5%82%B3%E6%AF%93%E6%B0%91%E8%88%87%E6%A2%81%E5%A4%A9%E7%90%A6%E5%8F%8D%E9%9D%A2%E5%85%A7%E5%B9%95
出選九龍西的「熱普城」黃毓民,昨日於社交平台狠批本民前梁天琦反骨,不表態支持出選港島的鄭錦滿,反而為九西游蕙禎助選,如同「政棍」,昨引起網民熱議。有網上消息指,就立法會選舉「分餅仔」一事,今年初毓民與梁天琦已有密議,毓民指「熱普城」定能在5區勝出,要求梁發誓不涉足議席,協助城邦派「國師」陳雲參選,到5區勝出後再總辭之時,梁天琦才以補選姿態出選

五毛都專業d啊

連/高登仔點會叫「習大大」咁撚親切

五毛露馬腳
黃洋達根係係商人,做政治雇傭兵有咩問題?
今時今日仲講為理念唔為錢係咪太搞笑
無廿萬一個月你估仲咁多人選咩

又多一個清醒人。
黃洋達根係係商人,做政治雇傭兵有咩問題?

簡單啲講,有乜嘢Project可以唔使睇錢做人?

就算nonprofit,都要睇錢。

run一間公司,for profit有乜嘢問題?

難道食偉哥,屌女,唔駛錢咩?

個明確路線係?

熱狗都無明確路線?文化抗共,文化建國,政治上為右翼,選舉時主張全民制憲永續基本法,多次參與前線抗爭,主張勇武,有咩網媒係行呢個路線?
反觀眾新聞,同立場、輔仁、蘋果路線相近,競爭大咪少d人捐囉

咁屌完pkmon go又玩番係咩路線呀?
而家都話從前線收檔啦
仲拎黎打飛機呀?

打咩撚野飛機,而家講緊人地點解籌錢多過眾新聞,吹撚到pkmon go都拎出來講

係駁緊你所up既 明確路線,根本熱狗就係投機派, 理念 路線成日都改

屌你攞證據出來先啦
我唔明點解可以講完就當係連source都無
幾時改理念幾時改路線
source呢???

樓上己經有巴打貼左,唔好扮睇唔到

七一遊行,泛民一日籌到約 二百萬

泛民2016 地區直選得87萬票
熱普城 有15.4萬票

按比例, 吹盡雞熱普城一日到係得 (200/87*15.4)=35.4萬
而家仲要得熱狗 冇普冇城得返三分一 , 一日吹盡最多十萬, 仲要無可能日日吹
100萬好可能係有幕後金主

公民黨陳琬琛 超區籌旗,有晒顧存大局棄選光環,用半個月時間都係得8x萬。

熱狗仔隊只為搞一個香港人唔太關心既議題 + 私怨,既冇光環護體,而熱狗支持者又冇公民黨 同 民主黨fans咁有錢,短時間可以過百粒,真係好鬼

好簡單, 公民黨飯民多中產都冇咁快

佢哩個速度係近似7仔事件籌錢既水平

嗰時係全港港豬一齊科水先有咁快

立會保安事務委員會昨討論七名疑為內地公安涉違反協議,未知會港方就持手銬來港執法事件。警務處助理處長盧奕基表示,中港雙方規限越境執法的協議,只適用於公安系統單位。有立會議員擔心,一旦有國安人員到港監視7.1遊行示威,返內地再向北上港人算帳,港執法機構也會蒙在鼓。

年年遊行,集會都有,報到唔想報

係熱狗小題大造將 old news 講到哥倫布發現新大陸咁

證據:
扮獨嘅大陸五毛,支持大陸公安涉違反協議。

立會保安事務委員會昨討論七名疑為內地公安涉違反協議,未知會港方就持手銬來港執法事件。警務處助理處長盧奕基表示,中港雙方規限越境執法的協議,只適用於公安系統單位。有立會議員擔心,一旦有國安人員到港監視7.1遊行示威,返內地再向北上港人算帳,港執法機構也會蒙在鼓。

證據:

邊一句野係支持公安?
唔好又搬龍門

覺得大陸公安涉違反協議係無問題
咪係變相支持囉。

證據:

唔好on9啦
諗住捉隻錯字屈毛轉移視線,冇用架
你見有人理哩點咩(除左我哩個reply)
報到唔想報都係理由,咩玩法,新聞有得話報到唔想報?
已經唔想討論落去,七一遊行得個一日籌錢又拎來比,講來講去為左區區一百萬
你咩繼續係到做五毛囉

五毛都專業d啊

連/高登仔點會叫「習大大」咁撚親切

五毛露馬腳

唔係啵, 自由黨成班黨員都叫習近平做雜大大啵
仲有李慧玲果班陰謀論專家都係叫開雜大大啵
仲有之前當成報係聖經果班城邦派記仇女弟子/華夏撚高峰期都日撚日渣住份成報鳩叫雜大大啵
班人真係煩到想嘔
真係唔明,講咁撚耐,又話有背後金主,原來為左區區一百萬。
大佬搞網媒網台一百萬真係兩三個月無左啦,咁都好講
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞