Myradio總監怒數黃洋達為錢而生,黃毓民Liked !

475 回覆
68 Like 7 Dislike

標題係「...怒數黃洋達為錢而生...」
Spin到spin得好d啦熱狗

屌,個3皮野覆左啦自己上面追post

熱狗閱讀理解fail?黃洋達唔係有教你地做reading架咩?
姐姐教下你啦,Marco篇文既中心思想唔止講緊三萬蚊啊,係話myradio停左三萬蚊之後黃洋達陳秀慧block鳩人而展現出佢兩公婆做人處事既核心價值係錢啊

為錢就唔會收得你個3皮做節目啦大佬
計下數,人工場地器材,一個月三皮玩下手倒蝕
同埋咁撚大個網台,熱時落咁撚多廣告,同myradio咁多合作,會唔會為區區3皮block你啊
人講你就信,用腦諗下啦姐姐

哇,人工場地器材一個月三皮只係一個節目?咁熱狗咁多個節目咪成本幾廿萬
你講出黎人唔笑狗都吠啦

好出奇?
你見到節目面有三個人,後面有個人搞電腦嘢,合計四個人
一個早晨節目兩個鐘,計埋搵資料時間同執頭執尾,一日起碼要做四個鐘
當你請人50蚊個鐘,四個人四個鐘都要800蚊,一個月26集都要20800
仲未計電費器材

fact check
呢個節目本身係熱時有播放
即係呢30000係齋賺架
你本身既支出一早就計左落熱時條數啦
spin到你地班人

係myradio有播架
姐係買節目,myradio賺traffic,商業交易
御理出黎講兩句啊 依到好多人食熱狗
你一定睇唔過眼快d出黎縛佢地

我問過御理撐邊個,佢都唔敢講,反而我敢講自己撐毓民,
咁又係,今次係毓民食熱狗,手心係肉,手背又係肉

人地响高登屌緊毓民啦

乜佢唔係話撤出高登架咩

哇,人工場地器材一個月三皮只係一個節目?咁熱狗咁多個節目咪成本幾廿萬
你講出黎人唔笑狗都吠啦

幾廿萬一個月算平,一定
姐係人工都40000,你自己計下

你係咪代表緊熱時先?如果唔係,你嗡撚到一萬一個鐘出糧,所以熱狗搞大香港仲要例貼幾廿萬都得架啦。
新痕結衣不如幫你兄弟做下facts check

喂大佬,用市價計下都知
節目主持$500一集都無???成個鐘喎!!

正常, 因為班主持好多都係 無業 廢青廢中 , 或者做散工既人 , 500蚊對佢地黎講好撚多

咪玩啦大哥
淨係黃洋達、鄭松泰兩個都唔只呢個數啦
邊到廢啊睇過?

咁佢地係老細,高層, 又唔同計法

依家做緊嗰堆都係中產專業人士喎
陳四:社工
英軍:退役英軍
joey:空姐

空姐係中產......

你係咪代表緊熱時先?如果唔係,你嗡撚到一萬一個鐘出糧,所以熱狗搞大香港仲要例貼幾廿萬都得架啦。
新痕結衣不如幫你兄弟做下facts check

喂大佬,用市價計下都知
節目主持$500一集都無???成個鐘喎!!

正常, 因為班主持好多都係 無業 廢青廢中 , 或者做散工既人 , 500蚊對佢地黎講好撚多

咪玩啦大哥
淨係黃洋達、鄭松泰兩個都唔只呢個數啦
邊到廢啊睇過?

咁佢地係老細,高層, 又唔同計法

依家做緊嗰堆都係中產專業人士喎
陳四:社工
英軍:退役英軍
joey:空姐

個陳四 仲係社工? 佢由朝到晚都係到

應該係話,佢本身做社工,但唔做,全職做熱血時報
如果你係老板,你要留住呢個人,咁你認為最少要俾幾多人工佢先?

你咪睇tvb出幾多人工俾麥明詩
再唔係睇下郭書豪
imperial college 出黎
tvb訓練班出黎幾多人工
話你戇鳩怕你嬲咋

FACT CHECK1:「本民前寧願搵青政搞plan b」只係係新界東。
FACT CHECK2:青年新政及本民前無派人係香港島參選。

結論,一係你組織能力有問題,一係你無嘢搵嘢嚟屌

已經完全唔知你嗡乜春
紅色大字然後加插罪名,但中間係零論點零論據,這就是熱狗

3組Statement。

你自己組織下你想表達啲乜。

Statement 1:
「就好似本民前寧願搵青政搞plan b,都唔同熱普城合作。」-> 「佢地兩個同熱普城咁熟,點會唔知佢地真面目,黃台仰年初一前一直都比熱狗搞開架啦」

原本就係想話知道「真面目」,所以唔合作。
但係個理由無邏輯。未有「本民前搵青政搞plan b」,「熱普城」已經成型,做乜嘢PLAN B,連先後次序都唔講。

補充Statement 1A:
「我講緊梁天琦俾人dq果陣啊,陳雲已經暗屌緊啦」
乜鳩叫「暗屌」?明明就係兩個隊伍 。再加上,好主觀嘅用詞,好無益。

補充Statement 1B:
「你記唔記得第一炮係點開架,係黃毓民屌鳩梁天琦唔endorse 四眼而開,然後全世界屌佢地反骨仔啊咁我咪講緊人地係一早知你班狗咩料所以dq都唔endorse 熱普城要搞plan b 囉。」

1B要點係香港島,青年新政及本民前根本無係利益,「黃毓民屌鳩梁天琦唔endorse 四眼」係合情合理。梁天琦自己唔要本土派團結在先,無得好賴。

FACT CHECK1:「本民前寧願搵青政搞plan b」只係係新界東。
FACT CHECK2:青年新政及本民前無派人係香港島參選。

Statement 1 + 1A + 1B: 熱普城真面目?定係 本民青真面目?

救命 ,我唔想打咁多字答你,我直接copy你既字算。

「明明就係兩個隊伍

「香港島,青年新政及本民前根本無係利益,「黃毓民屌鳩梁天琦唔endorse 四眼」係合情合理。梁天琦自己唔要本土派團結在先,無得好賴。

補充:

"乜鳩叫「暗屌」?明明就係兩個隊伍 。再加上,好主觀嘅用詞,好無益。"

真係唔係暗屌, 明屌人老母

人地好客氣打左千字文回應
https://www.facebook.com/ray.wong.3785?hc_ref=SEARCH&fref=nf

幫你放埋字
黃台仰
2016年7月17日 ·

Wan Chin國師早安。小弟說法並非指2047才搞香港獨立。2047所指是一國兩制50年大限,即香港二次前途問題。而我們的主張是要盡快把這個令香港不穩定的因素解決。而最後期限就如九七大限一樣,需在大限前十五年即2032年前解決。
而國師所講的人口清洗,我們當然著急。所以我們主張要在議會內抵抗一切賣港政策通過,議會外發起街頭抗爭,頂住香港赤化速度。一簽多行的取消亦是有賴國師的解毒及所有本土義士協力打走的。我們當然不會輕易任由中共清洗香港人。

*再補充一點。我們打著港獨旗號參選,無懼選管會打壓堅持在選舉論壇宣傳香港獨立。這不就是正在搞港獨嗎?
這不是港獨的全部行動,只是我所講的前期宣傳。

以下附上在原post的補充:
再講埋點解要到時先有最後結論,原因有兩個。一. 香港人政治冷感唔到最後關頭都唔會理。而家你日日同市民講要展開2047前途談判,唔多人會理。但到左2032年前左右,到時係無得唔理,因為已經接近deadline。就好似我呢集節目上個月做既,不過到臨近選舉先有人搵返出黎聽一樣。二. 而家香港人既主體意識未夠,令到獨派既抗爭籌碼不足。我地需要起2032年前強化主體意識,宣傳港獨,討論港獨操作上問題。

而國師講既人口殖民,我地比佢更急咁。所以咪要在議會內抵抗賣港政策通過,議會外發起街頭抗爭,頂住香港赤化速度。一簽多行就係所有義士一齊打走既,點解佢會講得我地會任由中共人口清洗。

原post: 本民前 : 不會支持永續基本法
http://hkg.webmob.io/share/thread/6463033/page/6
- Shared by HKG+(iOS)

咁15年都多成1.5m大陸人啦
又話議會內抵抗,咁拎完兩席又玩撚走左
仲要用15年時間討論港獨操作?
喂人地本城邦論出到四啦,2017年就討論香港前途,講緊永續基本法,奠定香港城邦主權
你要選民等15年??

人地光明正大講明係打算咁做,你唔同意咪唔好投。
好過熱普城用五區公投呃鳩人,然後陳雲話無打算搞
御理出黎講兩句啊 依到好多人食熱狗
你一定睇唔過眼快d出黎縛佢地

我問過御理撐邊個,佢都唔敢講,反而我敢講自己撐毓民,
咁又係,今次係毓民食熱狗,手心係肉,手背又係肉

人地响高登屌緊毓民啦

乜佢唔係話撤出高登架咩

熱狗閱讀理解fail?黃洋達唔係有教你地做reading架咩?
姐姐教下你啦,Marco篇文既中心思想唔止講緊三萬蚊啊,係話myradio停左三萬蚊之後黃洋達陳秀慧block鳩人而展現出佢兩公婆做人處事既核心價值係錢啊

同埋咁撚大個網台,熱時落咁撚多廣告,同myradio咁多合作,會唔會為區區3皮block你啊

你講出黎人唔笑狗都吠啦

好出奇?
一個早晨節目兩個鐘,計埋搵資料時間同執頭執尾,一日起碼要做四個鐘
當你請人50蚊個鐘,四個人四個鐘都要800蚊,一個月26集都要20800
仲未計電費器材

fact check
spin到你地班人

係myradio有播架

即係myradio俾咗3萬俾熱時
之後myradio擺大香港早晨上myradio個youtube channel
youtube 就會分返廣告費俾myradio
觀眾上咗youtube睇就自然唔會再去返熱血個網睇多次,所以熱血時報個網嘅廣告得益會減少

已經完全唔知你嗡乜春
紅色大字然後加插罪名,但中間係零論點零論據,這就是熱狗

「就好似本民前寧願搵青政搞plan b,都唔同熱普城合作。」-> 「佢地兩個同熱普城咁熟,點會唔知佢地真面目,黃台仰年初一前一直都比熱狗搞開架啦」

但係個理由無邏輯。未有「本民前搵青政搞plan b」,「熱普城」已經成型,做乜嘢PLAN B,連先後次序都唔講。

乜鳩叫「暗屌」?明明就係兩個隊伍 。再加上,好主觀嘅用詞,好無益。

「你記唔記得第一炮係點開架,係黃毓民屌鳩梁天琦唔endorse 四眼而開,然後全世界屌佢地反骨仔啊咁我咪講緊人地係一早知你班狗咩料所以dq都唔endorse 熱普城要搞plan b 囉。」

1B要點係香港島,青年新政及本民前根本無係利益,「黃毓民屌鳩梁天琦唔endorse 四眼」係合情合理。梁天琦自己唔要本土派團結在先,無得好賴。

Statement 1 + 1A + 1B: 熱普城真面目?定係 本民青真面目?

「明明就係兩個隊伍

「香港島,青年新政及本民前根本無係利益,「黃毓民屌鳩梁天琦唔endorse 四眼」係合情合理。梁天琦自己唔要本土派團結在先,無得好賴。

補充:

"乜鳩叫「暗屌」?明明就係兩個隊伍 。再加上,好主觀嘅用詞,好無益。"

https://www.facebook.com/ray.wong.3785?hc_ref=SEARCH&fref=nf

幫你放埋字
黃台仰

Wan Chin國師早安。小弟說法並非指2047才搞香港獨立。2047所指是一國兩制50年大限,即香港二次前途問題。而我們的主張是要盡快把這個令香港不穩定的因素解決。而最後期限就如九七大限一樣,需在大限前十五年即2032年前解決。
而國師所講的人口清洗,我們當然著急。所以我們主張要在議會內抵抗一切賣港政策通過,議會外發起街頭抗爭,頂住香港赤化速度。一簽多行的取消亦是有賴國師的解毒及所有本土義士協力打走的。我們當然不會輕易任由中共清洗香港人。

*再補充一點。我們打著港獨旗號參選,無懼選管會打壓堅持在選舉論壇宣傳香港獨立。這不就是正在搞港獨嗎?

再講埋點解要到時先有最後結論,原因有兩個。一. 香港人政治冷感唔到最後關頭都唔會理。而家你日日同市民講要展開2047前途談判,唔多人會理。但到左2032年前左右,到時係無得唔理,因為已經接近deadline。就好似我呢集節目上個月做既,不過到臨近選舉先有人搵返出黎聽一樣。二. 而家香港人既主體意識未夠,令到獨派既抗爭籌碼不足。我地需要起2032年前強化主體意識,宣傳港獨,討論港獨操作上問題。

而國師講既人口殖民,我地比佢更急咁。所以咪要在議會內抵抗賣港政策通過,議會外發起街頭抗爭,頂住香港赤化速度。一簽多行就係所有義士一齊打走既,點解佢會講得我地會任由中共人口清洗。

http://hkg.webmob.io/share/thread/6463033/page/6

喂人地本城邦論出到四啦,2017年就討論香港前途,講緊永續基本法,奠定香港城邦主權
你要選民等15年??

算唔到,點公投?
佢地話議會抗爭,又有兩席都唔要?

「明明就係兩個隊伍

補充:

幫你放埋字
黃台仰

你要選民等15年??

唔到,點公投?
佢地話議會抗爭,又有兩席都唔要?
其實講來講去,又係話熱城清算有問題
喂大哥,你地口中既清算,咪又係網上罵戰
唔認同你,咪係網上屌你兩句
你唔認同咪以理反駁
呢d叫辯論,往往係d人比人屌兩句惱羞成怒發癲愈搞愈大
好簡單,青政選舉個陣老吹話毓民夠票投比游b,係咪仆街先,玩野玩走兩個議席係咪柒先
天琦推左plan b出來之後潛水,青政柒左又唔解釋係咪不負責任先
有無屌錯?有屌錯你咪反駁,無咪認左佢囉
咁鍾意團結返去泛民到唱今天我啦

人工?
熱時主持係收人工架咩?
每月支出呀?
用下腦搵下料先黎鳩噏啦

討論都要有logic先繼續到
人地payment係commission定fixed salary跟本唔關事
而係佢地既商業價值係咁多
3皮跟本係低過市價,唔好講到好撚偉大咁

又唔講商業決定啦?
你話你情我願架喎
而家又講到咁抵?
仲有你係話人工喎
但佢地唔係收人工喎
佢地商業價值就係取決於課金喎
你有課金抽水架喎
仲話抵呀?

你講出黎人唔笑狗都吠啦

好出奇?
仲未計電費器材

fact check
spin到你地班人

係myradio有播架

之後myradio擺大香港早晨上myradio個youtube channel
觀眾上咗youtube睇就自然唔會再去返熱血個網睇多次,所以熱血時報個網嘅廣告得益會減少

同埋就好似tvb買日劇韓劇咁,都係要比錢的,所以完全係商業交易,唔係捐款,唔洗感恩

你講出黎人唔笑狗都吠啦

好出奇?
仲未計電費器材

fact check
spin到你地班人

係myradio有播架

做咩唔講佢地會課金支持你班所謂主持
你課金會抽三成水喎
又唔講你熱時賣廣告會响youtube播多次
變相多左出街機會叫多啲廣告費呀
鳩達依家開口埋口都叫熱時做佢公司,根本就係擺到明搵錢

人工?
熱時主持係收人工架咩?
每月支出呀?
用下腦搵下料先黎鳩噏啦

人地payment係commission定fixed salary跟本唔關事

又唔講商業決定啦?
你話你情我願架喎
而家又講到咁抵?
仲有你係話人工喎
但佢地唔係收人工喎
你有課金抽水架喎
仲話抵呀?

由頭到尾都講係商業決定,熱時肯平做係佢地既事,myradio出三皮都係佢地既事,個marco講撚到捐比佢地咁就係有問題

搵錢都唔得?你食風大?

咁選唔到 唔搵錢咩
用搵錢呢個point黎攻擊根本無意思。極端啲咁講,如果一個人收左共產黨錢,但真心真意,表裡如一咁抗共,我都覺得無問題。

搵錢都唔得?你食風大?

全部香港人番工就係為錢!全部都係為錢而生!
唔怪得香港人無民主啦!
人哋私人公司盤生意點run,關啲八公八婆乜嘢事?

搵錢都唔得?你食風大?

全部香港人番工就係為錢!全部都係為錢而生!
唔怪得香港人無民主啦!

屌咪撚柒啦
咁撚大個台無支出咩
做正當生意都比人屌咩玩法

ching 正解,收幾錢呢d完全係雙方商業決定,理論上marco爆左個價出來係違反操守

人工?
熱時主持係收人工架咩?
每月支出呀?
用下腦搵下料先黎鳩噏啦

又唔講商業決定啦?
你話你情我願架喎
而家又講到咁抵?
仲有你係話人工喎
但佢地唔係收人工喎
你有課金抽水架喎
仲話抵呀?

由頭到尾都講係商業決定,熱時肯平做係佢地既事,myradio出三皮都係佢地既事,個marco講撚到捐比佢地咁就係有問題

在那財務困難之時,每月的 30,000 元無一個月停過。換而來的,是某報內部對毓民在大香港的每月支持,作出一個卑鄙的奚落!
普羅及 MyRadio 的經常收入項目不算多,那些每月的 30,000 元從何而來?好大程度,就是從月費而來。
月費計劃站得穩後,時至 2017 年 1 月,某夫婦的友好葉某某及一些網絡街童,公開呼籲網友不交月費。我大為震驚,那將會是對普羅及 MyRadio 一個極嚴重的打擊!
至上月,普羅支付某報大香港早晨,單一一項已累積超過 1,000,000 元!普羅決定資源增值,再無法每月支付這筆款項,而停止聯播。
不久之後,黃生秘書就被某時報陳某女人在 facebook block 了。No money no talk,exactly this is it. 還說甚麼民主自由人權法治!?
大香港早晨 800 集 gathering,某夫婦及眾狗都未曾有半句會多謝普羅或毓民!

請解釋bold嗰啲
仲有,話商業交易,熱時節目有冇generate 到3皮以上有形或無形收益俾郁民
你估佢識唔識計
如果明蝕都俾錢佢地,唔係資助係咩
民陣支聯會都係一盤生意

私人公司唔討論得?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞