Myradio總監怒數黃洋達為錢而生,黃毓民Liked !

475 回覆
68 Like 7 Dislike

一百萬 洗2個月,仲勁過人網全盛時期

你好熟老燒 又知人網支出幾多 又知佢出幾多糧比鳩達

咁你知唔知燒定一捐左幾多比七警?

以前有聽過人網都知啦

尻達做早朝天下,皇上有話兒個陣係出 full time 月薪, 二皮幾

狗噏當秘笈

老燒狗噏既一早俾人告左十世啦

你個腦裝屎架?
狗噏點解一定要俾人告左?

誹謗梗係要告啦,咁嚴重既指控

大人大姐 full time 月薪兩皮幾都嚴重?
好奇ching搵幾銀一個月,計親都係婆仔數

純粹係講 老燒冇必要講大話,做數,誹謗
同銀碼大少有咩關係?

再講你話熱時開支係一百萬 2,3個月,我覺得好唔合理提出懷疑都唔得?

乜嘢叫做「老燒冇必要講大話,做數,誹謗」?
佢日日係最新消息都狗噏㗎啦,如果唔係佢點做「燈神」

預測 估錯 叫做誹謗?

長知識鳥

我不嬲用「狗噏」,唔好玩文字遊戲,死五毛。
真係唔明,講咁撚耐,又話有背後金主,原來為左區區一百萬。
大佬搞網媒網台一百萬真係兩三個月無左啦,咁都好講

以前有聽過人網都知啦

尻達做早朝天下,皇上有話兒個陣係出 full time 月薪, 二皮幾

狗噏當秘笈

葉政淳
9 hrs ·
將3萬蚊講到老蓮咁大,好似淨袋你咁,一個月20集節目,除開每集都只係$1,500,每集兩小時,平均節目人數三人左右,當你係僱主,即係計埋時薪係$750/3=250;你有份轉播賺月費架,駛唔駛多謝你?
《早朝天下》試播初期,淨係黃洋達一個人都2萬月薪,都仲要畀我笑鳩老蕭度縮少少錢洗死人,而家又出主持又出時間精神又出地方器材唔駛錢?出唔起錢就咪鬼買節目轉播權啦,燶閪台。
不過今時唔往日喇,又無咗個議席,月費計劃又折損一截,所謂時窮節乃現,台窮乃折現,唔同你數錢有乜好數?

五毛 :葉政淳抹黑

所以話班友諗嘢好奇怪,明明係佢哋圈子互片,
外人評論幾句,又話人離間、抽水,衝出嚟維穩,
但自己又無了解狀況、夾下口供先講嘢。

有分轉播賺月費
又唔講多左人課金俾你抽水?
真係唔明,講咁撚耐,又話有背後金主,原來為左區區一百萬。
大佬搞網媒網台一百萬真係兩三個月無左啦,咁都好講

以前有聽過人網都知啦

狗噏當秘笈

葉政淳
9 hrs ·
將3萬蚊講到老蓮咁大,好似淨袋你咁,一個月20集節目,除開每集都只係$1,500,每集兩小時,平均節目人數三人左右,當你係僱主,即係計埋時薪係$750/3=250;你有份轉播賺月費架,駛唔駛多謝你?
《早朝天下》試播初期,淨係黃洋達一個人都2萬月薪,都仲要畀我笑鳩老蕭度縮少少錢洗死人,而家又出主持又出時間精神又出地方器材唔駛錢?出唔起錢就咪鬼買節目轉播權啦,燶閪台。
不過今時唔往日喇,又無咗個議席,月費計劃又折損一截,所謂時窮節乃現,台窮乃折現,唔同你數錢有乜好數?

五毛 :葉政淳抹黑

其實仲有乜野人會信熱狗?
又唔熱狗比3皮myradio做轉播? 黃洋達真係好撚仆街!
依家乜都選唔到, 錢係好重要, 佢都要出糧.
錢行先
一個垃撚圾節目收人3皮野轉播費,咁世界杯咪可以收300億轉播費?
毓民又何嘗唔係為錢而生呢
講真 覺得my radio d節目幾正 科學新知神秘之夜個d
不過無台長就差d
熱血時報有咩聽?
好似全部都係黃洋達咁
https://www.youtube.com/watch?v=9hL8XPIJRBk&feature=youtu.be&feature=youtu.be

黃教主 : 陳雲根 黃洋達你咪慢慢玩囉,睇你幾時仆街

灌水造假
諗起之前有個on9課左成皮野俾個方舟計畫

方舟計畫、熱狗BB軍、熱狗仔隊

佢地專諗唔同既名目, 去呃課金,

好似電話騙案黨、寶藥黨、層壓式推銷, 倫敦金咁

咁多年黎, 出晒名呃錢, 都仲有人會落疊, 真係吹佢唔漲的

熱血少年軍出撚左來啦,開撚埋office係觀塘,邊到昆鳩你啊
熱狗仔影到兩單獨家野蘋果都拎去報啦,呃你老尾咩
青政話上訴個d就倫敦金啦

我就一直都好懷疑熱狗仔隊計劃 係用黎掩飾不明來歷,唔見得光既資金
有咩理由頭十日就cap到100萬,跟住就差唔多停哂

188間鋪好明顯係啦

連同層 賣玩具果幾間細鋪都頂唔順 果三間大鋪 走人
其實講來講去,又係話熱城清算有問題
喂大哥,你地口中既清算,咪又係網上罵戰
唔認同你,咪係網上屌你兩句
你唔認同咪以理反駁
呢d叫辯論,往往係d人比人屌兩句惱羞成怒發癲愈搞愈大
好簡單,青政選舉個陣老吹話毓民夠票投比游b,係咪仆街先,玩野玩走兩個議席係咪柒先
天琦推左plan b出來之後潛水,青政柒左又唔解釋係咪不負責任先
有無屌錯?有屌錯你咪反駁,無咪認左佢囉
咁鍾意團結返去泛民到唱今天我啦

標題係「...怒數黃洋達為錢而生...」
Spin到spin得好d啦熱狗

屌,個3皮野覆左啦自己上面追post

熱狗閱讀理解fail?黃洋達唔係有教你地做reading架咩?
姐姐教下你啦,Marco篇文既中心思想唔止講緊三萬蚊啊,係話myradio停左三萬蚊之後黃洋達陳秀慧block鳩人而展現出佢兩公婆做人處事既核心價值係錢啊

為錢就唔會收得你個3皮做節目啦大佬
計下數,人工場地器材,一個月三皮玩下手倒蝕
同埋咁撚大個網台,熱時落咁撚多廣告,同myradio咁多合作,會唔會為區區3皮block你啊
人講你就信,用腦諗下啦姐姐

哇,人工場地器材一個月三皮只係一個節目?咁熱狗咁多個節目咪成本幾廿萬
你講出黎人唔笑狗都吠啦

好出奇?
你見到節目面有三個人,後面有個人搞電腦嘢,合計四個人
一個早晨節目兩個鐘,計埋搵資料時間同執頭執尾,一日起碼要做四個鐘
當你請人50蚊個鐘,四個人四個鐘都要800蚊,一個月26集都要20800
仲未計電費器材

原來有人工架!咁使課金?
咁你唔問下marco 點解當日三個字就cut 一節玩鳩聽眾?
其實我覺得鳩達好有遠見,鬥鳩死碌撚咪唔使驚再有靈童囉。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞