Myradio總監怒數黃洋達為錢而生,黃毓民Liked !

475 回覆
68 Like 7 Dislike
人哋私人公司盤生意點run,關啲八公八婆乜嘢事?

私人公司唔討論得?

可以點討論,資料又唔係公開,個個都係都作故仔FAKE NEWS。
係唔比錢同block中間一定有好多其他事,毓民唔比錢,去屌個秘書?件事有啲唔合理。

老蕭唔比錢,黃洋達都唔會去屌個秘書啦。
係唔比錢同block中間一定有好多其他事,毓民唔比錢,去屌個秘書?件事有啲唔合理。

老蕭唔比錢,黃洋達都唔會去屌個秘書啦。

打人啲馬先啫有幾特別

熱狗閱讀理解fail?黃洋達唔係有教你地做reading架咩?
姐姐教下你啦,Marco篇文既中心思想唔止講緊三萬蚊啊,係話myradio停左三萬蚊之後黃洋達陳秀慧block鳩人而展現出佢兩公婆做人處事既核心價值係錢啊

為錢就唔會收得你個3皮做節目啦大佬
計下數,人工場地器材,一個月三皮玩下手倒蝕
同埋咁撚大個網台,熱時落咁撚多廣告,同myradio咁多合作,會唔會為區區3皮block你啊
人講你就信,用腦諗下啦姐姐

人工?
熱時主持係收人工架咩?
每月支出呀?
用下腦搵下料先黎鳩噏啦

討論都要有logic先繼續到
人地payment係commission定fixed salary跟本唔關事
而係佢地既商業價值係咁多
3皮跟本係低過市價,唔好講到好撚偉大咁

又唔講商業決定啦?
你話你情我願架喎
而家又講到咁抵?
仲有你係話人工喎
但佢地唔係收人工喎
佢地商業價值就係取決於課金喎
你有課金抽水架喎
仲話抵呀?

由頭到尾都講係商業決定,熱時肯平做係佢地既事,myradio出三皮都係佢地既事,個marco講撚到捐比佢地咁就係有問題

在那財務困難之時,每月的 30,000 元無一個月停過。換而來的,是某報內部對毓民在大香港的每月支持,作出一個卑鄙的奚落!
普羅及 MyRadio 的經常收入項目不算多,那些每月的 30,000 元從何而來?好大程度,就是從月費而來。
月費計劃站得穩後,時至 2017 年 1 月,某夫婦的友好葉某某及一些網絡街童,公開呼籲網友不交月費。我大為震驚,那將會是對普羅及 MyRadio 一個極嚴重的打擊!
至上月,普羅支付某報大香港早晨,單一一項已累積超過 1,000,000 元!普羅決定資源增值,再無法每月支付這筆款項,而停止聯播。
不久之後,黃生秘書就被某時報陳某女人在 facebook block 了。No money no talk,exactly this is it. 還說甚麼民主自由人權法治!?
大香港早晨 800 集 gathering,某夫婦及眾狗都未曾有半句會多謝普羅或毓民!

請解釋bold嗰啲
仲有,話商業交易,熱時節目有冇generate 到3皮以上有形或無形收益俾郁民
你估佢識唔識計
如果明蝕都俾錢佢地,唔係資助係咩

喂葉政惇有撚叫人唔好交?你cap圖睇過
佢只係話自己唔交,無叫人唔交
第二佢唔係熱狗
第三叫人唔交又點,佢係觀眾,觀眾唔鍾意有權講野,連登仔夠叫人罷睇tvb啦,你都可以叫人咪課金比熱時啦
諗起之前有個on9課左成皮野俾個方舟計畫

方舟計畫、熱狗BB軍、熱狗仔隊

佢地專諗唔同既名目, 去呃課金,

好似電話騙案黨、寶藥黨、層壓式推銷, 倫敦金咁

咁多年黎, 出晒名呃錢, 都仲有人會落疊, 真係吹佢唔漲的

熱血少年軍出撚左來啦,開撚埋office係觀塘,邊到昆鳩你啊
熱狗仔影到兩單獨家野蘋果都拎去報啦,呃你老尾咩
青政話上訴個d就倫敦金啦

熱狗閱讀理解fail?黃洋達唔係有教你地做reading架咩?
姐姐教下你啦,Marco篇文既中心思想唔止講緊三萬蚊啊,係話myradio停左三萬蚊之後黃洋達陳秀慧block鳩人而展現出佢兩公婆做人處事既核心價值係錢啊

同埋咁撚大個網台,熱時落咁撚多廣告,同myradio咁多合作,會唔會為區區3皮block你啊

人工?
熱時主持係收人工架咩?
每月支出呀?
用下腦搵下料先黎鳩噏啦

人地payment係commission定fixed salary跟本唔關事

又唔講商業決定啦?
你話你情我願架喎
而家又講到咁抵?
仲有你係話人工喎
但佢地唔係收人工喎
你有課金抽水架喎
仲話抵呀?

由頭到尾都講係商業決定,熱時肯平做係佢地既事,myradio出三皮都係佢地既事,個marco講撚到捐比佢地咁就係有問題

在那財務困難之時,每月的 30,000 元無一個月停過。換而來的,是某報內部對毓民在大香港的每月支持,作出一個卑鄙的奚落!
普羅及 MyRadio 的經常收入項目不算多,那些每月的 30,000 元從何而來?好大程度,就是從月費而來。
月費計劃站得穩後,時至 2017 年 1 月,某夫婦的友好葉某某及一些網絡街童,公開呼籲網友不交月費。我大為震驚,那將會是對普羅及 MyRadio 一個極嚴重的打擊!
至上月,普羅支付某報大香港早晨,單一一項已累積超過 1,000,000 元!普羅決定資源增值,再無法每月支付這筆款項,而停止聯播。
不久之後,黃生秘書就被某時報陳某女人在 facebook block 了。No money no talk,exactly this is it. 還說甚麼民主自由人權法治!?
大香港早晨 800 集 gathering,某夫婦及眾狗都未曾有半句會多謝普羅或毓民!

請解釋bold嗰啲
仲有,話商業交易,熱時節目有冇generate 到3皮以上有形或無形收益俾郁民
你估佢識唔識計

第二佢唔係熱狗
第三叫人唔交又點,佢係觀眾,觀眾唔鍾意有權講野,連登仔夠叫人罷睇tvb啦,你都可以叫人咪課金比熱時啦

咁所謂五區公投嗰陣donald咪唔投票既......

熱血少年軍出撚左來啦,開撚埋office係觀塘,邊到昆鳩你啊

我就一直都好懷疑熱狗仔隊計劃 係用黎掩飾不明來歷,唔見得光既資金
有咩理由頭十日就cap到100萬,跟住就差唔多停哂

心水清
熱狗同青山派根本係垃圾
小農dna完全體現出黎

人工?
熱時主持係收人工架咩?
每月支出呀?
用下腦搵下料先黎鳩噏啦

又唔講商業決定啦?
你話你情我願架喎
而家又講到咁抵?
仲有你係話人工喎
但佢地唔係收人工喎
你有課金抽水架喎
仲話抵呀?

請解釋bold嗰啲
你估佢識唔識計

第二佢唔係熱狗

自己係嗰組織領袖之一, 唔會諗住自己冇影響力冇言責呀?

我就當同郁民只係商業partner,公開叫人唔好俾錢嗰partner正常人都反面啦

更何況郁民之前幫哩班人幾多, 忘恩負義

我就一直都好懷疑熱狗仔隊計劃 係用黎掩飾不明來歷,唔見得光既資金
有咩理由頭十日就cap到100萬,跟住就差唔多停哂

喂大佬,kick starter大撚把project first day boost 到80% up, iphone7 一出都係頭幾個月最好賣啦,正常市場規律,你睇返青政眾志都係咁啦
一百萬都唔見得光,首期都唔只啦,唔好咁天真好無?
有證據咪攞出來囉
香港政治真係過癮到呢

又唔講商業決定啦?
你話你情我願架喎
而家又講到咁抵?
仲有你係話人工喎
但佢地唔係收人工喎
你有課金抽水架喎
仲話抵呀?

請解釋bold嗰啲
你估佢識唔識計

第二佢唔係熱狗

自己係嗰組織領袖之一, 唔會諗住自己冇影響力冇言責呀?

我就當同郁民只係商業partner,公開叫人唔好俾錢嗰partner正常人都反面啦

更何況郁民之前幫哩班人幾多, 忘恩負義

而家邊個叫人唔好比錢?
黃毓民可以搵定下一個靈童了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞