連登巴膠怒屌港共播疫製亂暨大西北雙向分段好暨巴士站買罩食飯專區

1001 回覆
12 Like 4 Dislike
而家大老山東隧太塞趕左班客走
而家下繁仲要由興發街開始塞上東廊,過咗中灣繞出口先順少少,然後再塞入東隧
入到九龍再塞觀繞入大老山,入咗大老山都仲要塞出口埋站
前日咁啱灣仔收工都突登行去金鐘搭981P 就係唔想塞完東隧再塞大隧 981P上車計半個鐘到沙田醫院 勁快
前晚6點半左右Sogo搭681都用咗接近個半鐘先到尾站
上下繁307都因為塞車無左好多客

識唔小大埔返中環嘅人 未有907c回程前 全程保鐵返大埔 反而非繁假日307就越來越多客 (未有武肺前計)
前日17:06大會堂上681
18:28到耀安,3分鐘後980X頭車跟住到
時差真係差太遠
大埔區計 307 72x 271都係俾塞車問題攪到送左一部份客去黨鐵

係73x 74x呢對皇牌仲未有太明顯客量流失
將軍澳呢個地鐵之城
都冇咩可能堅持到罷鐵

康城仲大獲
識個朋友住康城
唔知係咪慣咗康城巴士線要游車河
佢竟然話290X去荃灣同796P出老尖佢覺得接受到
前晚東廊撞車
上年遊行日子307賺到笑

不過我想表達嘅係,
大中冇火車呢個優勢幫唔到307幾多,
佢再唔加快轉型做907嘅話,
沙中一通車,肯定成個下繁冇晒客
過到對面海西環一樣塞....
學樓上話齋,塞埋都仲贏黨鐵咪留到啲客
新東過荃灣0066觀感真係太兜太差
無咩可能會落地底
Sogo下繁起步計, 907定307會快d?
下繁307 中環上車 要80-90分鐘先到大中
搭黨鐵全程罰企 55-60分鐘左右到大埔站

907c下繁唔發大黎做,同送客去鐵無分別
東九龍幾日就大塞車一次 已經趕左小量嘅客去鐵 住太和朋友話過上繁全程保鐵到九龍灣40分鐘左右

只係東九返工嘅人越來越多 74x客量先無影響到
近鐵果班 上繁好多搭鐵到新城市再轉4_X 下繁就城隧等返73x

每日上繁馬場開始塞都好趕客
太和根本就要搭鐵啦,九巴放棄咗好耐
有可能係307,唔清楚
下繁銅鑼灣走我通常搭307P
而家河東/馬鞍山/大圍去東九咋線客量點?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞