連登巴膠怒屌港共播疫製亂暨大西北雙向分段好暨巴士站買罩食飯專區

1001 回覆
12 Like 4 Dislike

屌 86唔過河 拉86A去行源禾路咪算囉
如無意外 到時城記102都可以用12.8米
關咩事?
條線大家一開頭,厹死都唔肯開 點估到咁旺場
不過條線應該搵唔到錢
將荃點會無肉食?
咁多流水客執
應該經埋翠灣邨去柴東
本身102同608就要跳
三寶290/A/X彩虹沙田坳都相對多人落車,位位$10.7
但係好似好少見交換車行
102城巴都係12米車多
608基本上一定係12800
定還是只係人跳車唔跳?
後者
東行荃葵去黃大仙10.7
黃大仙去四順、秀茂坪、將軍澳8.8
西行將軍澳去秀茂坪、四順、彩虹、黃大仙10.7
秀茂坪、四順落黃大仙8.8

呢d位坐黨鐵駁多程車都要咁上下價錢
不如做水魚坐290/A/X一程車好過
淨係貴價流水都咁好搵
蝕條毛咩
月票又贏
佢連區內都大把人俾$10.7搭短途
仲要真全價好少人用月票
fatfat
巴膠mode:上落斜皮費重
流水線行行停停用車多

所以香港巴士公司係開善堂
區內咁多人搭真係要多謝自己條296M同人哋條108A做得閪,E22A又可遇不可求,10.7都大把人照上

同埋將南得290系列去到秀茂坪同四順,成堆客食晒
但佢繁時都只係單向多客 將軍澳方向早繁得幾班車做到工業村同學生客係頂閘
同埋非繁又真係幾慘淡 繁時雖然加班多 但有d 加班其實開得太密 只係岩岩坐滿就出城 但唔加就唔夠載

我相信唔會冇賺 但應該唔會賺得勁多
香港有咩大流水或者山區線可以做到8.8 10.7都咁多人坐?

香港巴士公司係鬼開善堂
如果唔係招標290系鬼做到10.7咩?
唔使招標老九仲唔劏你位位12 13蚊咩?
290X係咪都多人搭?
290X算少
荃灣方向冇乜人,去到彩虹通常都係跟喺290/A後面,調景嶺尚德都冇乜人會專登等
髒城方向就唔算差,除咗荃灣>安泰達/調景嶺之外都做到另外兩水客嘅:荃灣>黃大仙/彩虹、黃大仙>安泰達
但調景嶺打後通常都係載空氣
290X西行,荃灣葵涌遲290/290A開,總算可以執雞
290X係咪最有空間改行將藍隧道-T2主幹道-中九龍幹線-西九龍公路-青葵公路
善堂論以為得大嶼山慈善公司主席先會咁講
不過佢公司啲線行咁多山路 維修真係重皮嘅
出3+2車上廣州真係慈善
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞