連登巴膠怒屌港共播疫製亂暨大西北雙向分段好暨巴士站買罩食飯專區

1001 回覆
12 Like 4 Dislike
總結第1期保就業計劃 九巴獲3.24億港元
繼續減班次 cut補水
將軍澳應該少人用月票?
好似得690先有用
抵過搭的士就當賺啦
九巴:車長因切線糾紛 由車務督察駕駛巴士完成行程 

一名九巴車長在紅隧巴士站,與一名城巴車務督察發生爭執,期間九巴的車務督察將巴士駛走。早上大約8時,駕駛116號巴士線的九巴車長,將巴士駛至紅隧往港島的巴士站,準備埋站時,被一輛城巴堵塞,車長下車與城巴車務督察理論,之後另一名車務督察上車,將九巴駛走,九巴車長報警。駕駛116號巴士的車長表示,當時車上約有30名乘客,情況頗混亂。他後來得知將巴士駛走的車務督察是九巴職員。九巴表示,當時116號線巴士車長,在駛入紅磡海底隧道收費廣場時,與其他道路使用者因行車切線事宜發生糾紛, 車長於上落客期間離開駕駛室,在場值勤、身穿制服的九巴車務督察上前協助。車務督察為免耽誤乘客行程,於是行使職權,在車長面前接替其工作並完成餘下行程,現場其他九巴車務督察協助車長處理糾紛。九巴對於事件中有人宣稱有巴士被「劫走」的失實言論表示遺憾,並會嚴肅跟進車長報稱有現金損失的事宜,配合警方調查。九巴表示,嚴格要求車長有安全的駕駛行為和良好的服務態度,並對受影響的乘客和其他道路使用者致歉。 

Source : RTHK telegram channel, 2020-08-11 17:23:42
去荃葵又快過40
走咗落車,係咪炒得
聯營線下下要就時段都好難因此而買
先唔計九巴例,
原則上已經犯交通例。
263上兩星期瘋狂出ATR
咁都搞到場大龍鳳
報埋警

第一 邊有人咁閪樣揸車架
渣巴士渣到舞龍咁
柒左唔夠位要城巴褪 仲落車嘈人

第二 劈車 督察揸走架車唔係call台直接報警
再同差人講搶劫
擺到明想搵事黎煩嘅姐
呢一隻直頭係叫做玩撚爛個party

呢一刻淨係知嗰條友可以準備轉行
N691近排待遇咁好
沿路見到起碼3-4架用V6B
我噚日就搭呢條撚樣架車
條撚樣本身冇諗住埋站直接行出邊走
跟住去到個駁位佢先大扭入番站
之後就係張相既情況
條撚樣唔夠扭長響按怒啤城記白衫
之後九記白衫上車問乜事佢條撚樣竟然話後邊啲車打哂蛇餅埋唔到站
實情就係佢本身唔記得要埋站
況且其實噚日朝早一啲都唔多車停係到大把位可以入
好啦再講番之後點
佢條撚樣就開始問個白衫咩職級
跟住講既野就係話個白衫冇資格教佢揸車
跟住九記白衫就落車之後就係新聞內容
我屌佢個老母佢條撚樣搞到我番工遲哂大到真係好撚燥
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞