連登巴膠怒屌港共播疫製亂暨大西北雙向分段好暨巴士站買罩食飯專區

1001 回覆
12 Like 4 Dislike
我就見過東邊街枝燈龍尾圓方
307要塞多條吐公
其實有隱憂
無論有冇wfh寶林個個都用腳投票落地底,同南區差唔多
回程就貼著玻璃上東隧
咁呢個係因為山區support住佢哋啫
不過又幾勁
601 601P 619 619P 619X
5條都可以頂閘
同南區又有唔同
寶琳起碼回程690見得下人,鴨脷洲係來回客量都慘不忍睹
完全係,所以692摺係無得怨,自己用腳選擇左
初期691/693合併做692果期係開緊6-10分班一班,後來先係咁減,因為真係運櫈
將隧種塞車法,0066到左鰂魚涌部692都唔知入到將隧未
係cut唔到,唔係唔想cut
260X其實都係咁
行街行到攰就唔想落地底
如果真係比新城自由cut應該90會縮到金鐘東再兜利東
不過260X客量對比尖東歸西前都少左唔少
夜後都有6分班
算係咁啦
不過老實,南區尤其鴨脷洲其實無本錢去爭新線
人口老化又鐵佔有十分高

精神病院成日FF果條南區荃葵個人非常唔睇好夠客全日,繁時一兩班可能OK
最主要問題西鐵要兜天水圍元朗
入到屯門區又要坐輕鐵駁腳
所以260X都仲係咁多人坐

再講個極端d嘅例子:269B
作為多年圍城居民
睇住269B由未拆線嘅極盛
到九龍南線通車269B客量流失到得小貓兩三隻出尖沙咀嘅極衰
最誇張試過假日都係得我一家四個人坐出尖沙咀
而家269B似乎又多返人坐
特別係開始罷鐵之後
琴日中午坐出去坐滿部MMC
回程柯士甸道仲開始企返圍城
雖然客量無可能回到以前
但撐得住條線唔駛死已經好好
西隧全日加炮台山、北角、鰂魚涌、筲箕灣線比較合理
要有補差價轉乘、密車,先吸客
問題尖東站月台離彌敦道有一段距離,搭尖沙咀要行美孚,尖沙咀同尖東站轉乘距離比美孚仲遠⋯⋯
搭巴士仲實際
望到條撚屌將軍澳隧道塞到落尚德
由寶琳北路翠林去到將軍澳隧道公路翠林入口已經講緊起碼半粒鐘
仲有邊個想搭

好鳩心佢掉轉條路線行山走算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞