連登巴膠怒屌港共播疫製亂暨大西北雙向分段好暨巴士站買罩食飯專區

1001 回覆
12 Like 4 Dislike
係真係慢 你將軍澳返工坐開巴士出城 其實唔係冇得預 日日都係咁塞

但講緊係地鐵半個鐘vs 巴士1個鐘以上 計埋屋企起身刷牙洗面
要早一個鐘出門口 每日又遲一個鐘返到屋 點會頂得到
點解98D 290 會做得住 只係因為佢塞埋都同鐵打個和 先有人坐炸
終於道出呢到大部份人嘅心聲
不過係有,三分鐘熱度
朝早你話趕返工都算
放工都唔肯罷仲講咩罷鐵
又唔係咁講
身邊都仲有朋友到而家都好堅持去邊都坐巴士 住黃大仙 觀塘 大西北都有

但將軍澳個班真係冇一個頂到一星期罷得最好個個都講明唔趕時間先會坐690
人係自私
但班坑口撚唔認自己自私呢下肉酸呢
當年268B就應該留特車
264M縮朗屏站
咁我無話過無,咁比例有幾高?
現實係比例肯定係連登想像咁高
留而家果條真係冇乜意思
但我自己作為西北牛都承認
大西北罷鐵嘅技術門檻係低好多
就係圍城除咗無月票又要去屯門
不過有月票我樂意選用荃景圍天橋轉車站
咪係
將南調景嶺都擺明係咁,但人地真小人而坑口撚係偽君子
睇你覺得個比例要去到點先高
我自己就覺得如果平時坐開鐵既有4份1 肯罷其實已經唔錯

當然我都知成個運動去到而家呢個地步 一定冇咁多人仲堅持落去
坑口撚自私程度係直頭覺得唔使俾車山上坐喎
將南果班最多都只係要尾站,唔會阻止俾部車山上喎
趁88x改兩邊總站前遊咗一圈

1045 火炭開
1100 停完沙田火車站
1130 到平田, 1140再開
1215 返到火炭站
冇計 將南真係惡做
調景嶺同坑口一樣要同地鐵正面對打
將南新樓區又多燈 要有客就要兜埋尚德先得

新巴其實可以試下淨係行完將南新樓區就走 開幾條特車康城之後轉個圈就上隧道唔知有冇得做
早繁少觀察唔comment

下繁3班彌敦道真係有人會特登等
稽查好落力宣傳元朗特快
客量都見得人拜得神

假日就睇時段
夜晚會多d嘅
做得呢個價
一係就計好晒數好有信心一定有幾多幾多人搭所以會回到本
一係就有好晒數好有信心其他線可以補貼到平線嘅成本
例如15、260、東廊特快、過海、B3/5/7/8、北大
以前仲有隻金蛋629
所以先set個咁具「競爭力」嘅價錢

但而家城巴新巴似乎兩頭唔到岸
地鐵一到又慢又平嘅線收晒皮
剩低半價客或者對價格sensitive嘅人坐
東廊特快又係收得偏平
未過幾多年又輪到武肺
過海線wfh客量下跌
B3系/5復辦、B7/8通車無期
北大自己都自身難保唔好expect堆仲生存緊嘅E/S/R線做到d咩啦
將南友 日日返工296M轉690返銅鑼灣 不過我返十半 無咁塞
見到汀九橋炒車即刻縮落黨鐵
都係個句啦
一日 269B 北行仲會行彌敦道既佢都唔會死
我自己就最怕星期五六夜晚等返入天水圍方向既 269B
一開唔足車就 100% 尖沙咀頂閘走人
所以呢排都學精咗
幾大都行去K11 Musea等車
咩撚嘢全滅
98系796系條條都係愈夜愈精彩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞