Business Analyst 叫價應該幾高

544 回覆
29 Like 238 Dislike
你15接受唔到又開15
現實就PM同BA d野cut返得一個role做
差唔多啦 fresh grad 儲下經驗
有冇諗住報返big4/ibm/accenture?
冇啦.
專做it consulting 有
ibm,
accenture,
infosys,
cognizant,
Tata
呢幾間行內都出名,level差唔多,係唔錯既事業跳板

big4主力做audit,risk,finance advisory,
it consulting係佢地其中一個arm,不過近來發展得好快
15k?俾狗做冇20k咪撚接
19 fg做緊唔關嘅工想轉ba,不過見好似大部分entry level都係保險同logistics公司,其他都要有經驗
Moody’s係consulting公司黎嫁咩
保險唔好咩
唔係唔好,不過好似上面巴打們講嘅it consulting之後條路會好行d,又唔見有opening
我公司果個fg入黎17. 5k左右 不過佢成績好 而且做過2,3份相關intern
你地搵BA 除左JOBSDB, 仲有咩途徑而係有FEEDBACK
唔係喎
保險既ba都係做佢地既IT system/digital platform (agent 或客用既app),呢d經驗都好值錢,insurance 係現時所有consultant firm
既大客
正常35k
有病?
我邊到俾個感覺你係好串或者講到自己好叻
我值唔值15k我諗都未到你決定?
你如果生活上有壓力,不妨試下睇睇精神科
唔好周圍吠
Business analyst 23k up
係我自己之前太緊張
見到身邊嘅人搵到工但自己仲on99咁
開埋啲咁嘅賤價
我諗我會試下,嚟緊寧願等多陣去搵多少少嚟in
好過自己求鳩其搵工,又開啲賤價出嚟
細個排jupas唔識諗
長知識了巴打宜家勤力d揾吓先
做大公司你見識到嘅project規模都會大d
同埋大公司有多d capacity train你, 唔會吓吓趕住要你冇人教落手做學壞手
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞