[英國線] 新Hashtag:#HKisGB — 叫英國攞返香港主權 !

4367 回覆
1812 Like 198 Dislike
同你好熟?
唔使咁串掛🙂打嗰招呼啫
話說,楊潔篪用左香港做人質兩次做中美談判籌碼:

第1次係 813 反送中 818 武警鎮壓前夕密會,傾掂數和平渡過

第2次係 618 國安法表決前夕密會,兩邊聲明完全唔同,傾唔掂數,結果過2日人大話加會,二星期都無就通過埋兼即時實施

今次就 BNO 前夕,印太做 attention seeker 搞事逼美國通話,明顯就用晒港台緬一齊傾,緬甸75集團軍陳兵邊境、台灣就東沙軍事威脅,香港就維港進駐軍艦,但對話結果仍然係兩邊聲明完全唔同

未來幾日如果見到英國美國鬆手對中共,可能係換中共放香港人籌碼。不過就算23號唔鎖關都應該盡快走,加拿大澳洲出救生艇好明顯係唔比在加港人返香港,個個西方國家老遠都黎印太根本準備開片
港豬: 日日返工
#HKisGB
BNO人去到英國的話, 不妨多啲用佢嚟表明身份:

既可表明自己香港嘅身份, 同時亦可以表明自己同英國嘅關係, 點解香港人係英國人.
https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1575225-20210211.htm?spTabChangeable=0

未來幾日如果見到美國鬆手對中共,可能係換中共放香港人走既籌碼。
BNO人去到英國的話, 不妨多啲用佢嚟表明身份:

既可表明自己香港嘅身份, 同時亦可以表明自己同英國嘅關係, 點解香港人係英國嘅一份子.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞