[英國線] 新Hashtag:#HKisGB — 叫英國攞返香港主權 !

4367 回覆
1812 Like 198 Dislike
同意

而家啲拎BNO嘅香港人,認自己做英國人,認為香港應該係英屬香港,對爭取部分英國本地人支持,應該會有幫助都唔定
仲有如果講利益,我成日都講,賣香港比英國絕對可以塞住英國本地人把口,香港可以養到中國依家咁,亦可以幫英國養住好多人,幫英國養住班軍人同航母戰鬥群又點話
想像下,一個國家有兩個國際金融中心,可以揾到幾多錢,可以點Make UK Great Again

但前提係敵不動我不動,係差個trigger point ,南海亦唔見得會開波,共軍飛機都係做下樣
對英國而言, 其實都唔一定要敵不動我不動啦
BNO 5+1 呢單嘢上面, 係人都睇到中國根本二仔底
反制又驚死, 把口喺度兇鳩香港人, 仲話取消BNO人嘅中國籍同香港永居, 點知原來唔敢做.
問題係收返個代價好大 *一定係戰爭

但香港既人又未走
打就想打好耐,係未有人敢開第一槍,歷史責任太大
兩邊開片放晒水叫人走 ,但香港果班仲未上晒救生艇
香港人要畫到出腸先識走
依加連BNO都唔承認 離港成本又大咗
九唔搭八
咁同我本人去唔去"英國國住返6年,攞返本bc passport先講" 有乜撚嘢關係?

一定要"我" 去咗, 其他人先可以爭取歸英? 話你九唔搭八根本無話錯你啦

你仲話"好多因爲識唔到朋友,生活苦悶而回流", 呢啲人咁咪更加應該支持歸英囉, 戇撚鳩鳩
仲有, 你幫黑警釣人有無去到英國呀?
咁即係同我本人去唔去"英國國住返6年,攞返本bc passport先講" 完全無關啦

我有話啲人唔需要去英國? 無. 我係贊成啲人去英國.

而家要走嘅, 有人係因為反感港中殖民政府個政權, 無民主極權統治
你講乜撚識唔到朋友? 你都黐撚線.

"好多因爲識唔到朋友,生活苦悶而回流"?
你咁同叫人因為日常生活問題而take 被黑警打鳩死嘅risk 有咩分別?
點知中共會唔會想搞鳩啲吹英國風嘅人? 你喺度話"樓主不如返英國住返6年,攞返本bc passport先講啦", 懷疑你幫黑警/政府釣人location好合理
我無叫人表明啲乜, 亦無指定同邊個講嘢
但你話"樓主不如返英國住返6年,攞返本bc passport先講啦", 呢句首先就係對我講, 而你呢句說話就係assume咗我唔喺英國. 我一正面回應的話, 就可以暴露自己身處咩國家.

而且, 無論我有無問題都好, 你喺度話"咁我都可以懷疑你幫政府釣人", 你就係用緊你也一樣謬誤去詭辯, 用呢個詭辯法, 由你嘅錯誤轉移視線去我身上. 詭辯完未?
你咁同叫人因為日常生活問題而take 被黑警打鳩死嘅risk 有咩分別?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞