[英國線] 新Hashtag:#HKisGB — 叫英國攞返香港主權 !

4367 回覆
1812 Like 198 Dislike
真 要做野
係twitter同英國人講我又睇唔出有幾危險
係呀 支那係違左約
但英國其實冇損失仲賺左十幾年錢
你而家叫人收返
冇錢賺之餘要死人淋樓仲要唔知打唔打得贏
而家人地都為左香港唔賺支那錢
你仲叫人賠命
唔係貪心係咩

英國民意係點你睇下人地報紙每日賣緊咩已經知啦
有戰爭氣氛人地仲唔日日講?
英國點賺十幾年錢呀
支那有俾錢英國因為香港咩,我只知英國年年資助支那直到今年話取消

你唔俾英國人都想打柒支那但差個藉口,宜家講出黎可以出師有名你撚知呀

仲要香港係國際金融中心,有無價值係高層決定唔係你,你撚知佢地點諗

講左一百次香港屬於英國係合情合理,請求佢做合情合理嘅人係天經地義,佢做唔做係佢決定,唔輪到你話貪心

原來俾人搶左野,想拎返叫貪心,真利害
但當年出賣香港俾支那正正就係英國人⋯⋯
仲有呀,宜家全世界都俾武漢肺炎搞到咁慘,佢地頭版實係武肺新閒,你唔俾佢地都想打柒支那出氣但無藉口
宜家講出黎話唔定正中下壞可以俾佢地舒口氣好似福克蘭個次,合情合理嘅野唔敢試,成日話驚失民意,就係因為依啲左膠思想先搞到香港今日咁萬劫不復,議會出下手又話暴力失民心,幾十年前衰過一次唔敢講,宜家又唔敢咁返屋企食屎啦

宜家黑警又殺又姦我地下一代,仲有咩慘過宜家,同我講驚俾人覺得貪心唔試,咁你念力屌死共匪呀
推!
就咁叫英國收番香港佢地未必肯冒險
我地去國際法庭告鳩支那
贏咗就宣怖推翻聯合聲明
英國線遊說國會支持
幫香港過渡獨立
咁會唔會易過要英國收番香港?
咁都係要收返香港
因為推返聯合聲明就收返香港
最多收一陣再幫獨立無分別架
所以我支持一早表明效忠英女皇
就算獨立都係視英女皇為元首
起碼拎返個道德高地
你嘅回應除咗一埋身攻擊之外,仲有咩建設性?
一味人身攻擊,半分分析局勢利害都無。
之後就得個鳩噏嘅中國式民族主義,所謂當家作主

直布羅陀-福克蘭,有自己民選議會,由民選議會產生嘅首長。呢啲都叫奴隸?

我真係未見過奴隸可以揀主人
up
當年香港人有無企出嚟表明效忠英國?
真係唔見喎

畀人見到嘅反而係最大聲嗰班民主回歸派.
so?

結果就係一個最古老既民主國家出賣香港比一個土匪共產政權
香港要自強
可以入英聯邦但唔會再係英國一部分
so?
咪就係你講到香港人無責任咁,將責任推晒去人哋身上囉。咁做同中國人有乜分別?

又係啲中國style民族主義上腦
你當中國係馬來西亞?

仲有,唔講聯合聲明的話,你打算點樣脫離中國?鳩噏好簡單
由高登年代已經講過好多次
香港一定要效法新加坡咁 要主動咁令到中國踢香港走
而唔係加入返英國
英國出賣得你一次 點知會唔會有第二次
高登年代已經講過好多次
中國唔係馬來西亞,中國呢啲大一統上腦嘅國家,你要佢主動放棄,根本係緣木求魚

你根本無面對過而家歐美對中國嘅局勢,亦連聽落似少少樣嘅推演都無。根本就係中國式民族主義上腦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞