[英國線] 新Hashtag:#HKisGB — 叫英國攞返香港主權 !

4367 回覆
1812 Like 198 Dislike
“你都可以get 唔到個意思”係你話嘅。係你無表達到“應該早啲走”嘅意思,唔係我get唔到。轉移完視線未?
轉移視線去他人身上未?
紅鯡魚(Red Herring)是英文熟語。指以修辭或文學的手法轉移議題焦點與注意力,是一種政治宣傳、公關及戲劇創作的技巧,也是一種邏輯謬誤。

黑警殺人/打人唔叫政治風險? 即係你繼續用語境去除去詭辯啦
唔叫,因為你後一句係“好多因爲識唔到朋友,生活苦悶而回流”,所以睇為你叫人回流/唔走,先合上文下理。死撐完未?
飛機有限,有啲冇BNO嘅想去澳加但又未開關

當然好多人覺得開戰嘅機會好細

況且最容易開波嘅變咗係中東多過台灣南海
獒同邵藍嗰啲?美國民主黨想喺中東開波多過打中國
所以你咁講咪mislead人囉,BC係法律上可以證明有或無嘅嘢嚟。咩叫“叫樓主拎咗居英權先”?
你證明到我係咩國籍啦咩乜?
但你喺#2037 #2110, 並無講明你係假設, 咁就可以造成誤導
你句說話有歧義, 已經可以係有誤導性出現, 唔好偷換去"邊個俾我誤導左"
講到我無BC
可以用"如果"

但你無表明, 咁邊度睇到係"假設性"?
你無表明, 咁邊度睇到係"假設性"?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞