[英國線] 新Hashtag:#HKisGB — 叫英國攞返香港主權 !

4367 回覆
1812 Like 198 Dislike
得罪講句現實
香港同其他殖民地好唔同,英國基本上無強推英國文化,結果就係97前香港人真係以中華身份認同更多,所以香港人並唔算太傾向英國文化。
即使97後,50年不變既承諾都表面上維持左差不多20年,更加令香港人對於中華化
支那違反聯合聲明
到時唔只係英國打,係百國聯軍
宜家事實係廿年就已經守唔到承諾
仲中乜華呀,當民調死架?有幾多個認做中國人
咪就係講緊近幾年起,香港人先啱啱開始搵返身份認同囉,但你自己問心,或者問下你識果班人對英國文化有幾熟?你搵我做民調,我都唔會認係中国人,但我就肯定唔敢話自己點認識英國。

你唔認都好,97起計就係有成十幾年係表面上無搞你,成功呃到香港人以致整個國際社會。我唔係講緊認同支那,但講緊依家個事實 - 滲透左咁多年,熟義勇軍進行曲既人,一定多過熟God save the Queen.
咁咪咪用「英國身份認同」
用「香港身份認同」囉
而且宜家反對支那佔領,更大理由係支那違反聯合聲明
要有理由大把理由
佢可能以為洗到#1001就完po
in魯柒,i trust
可能係因為就嚟冇得玩抖陰 好嬲好嬲
痴線 隻賤畜培訓緊嗰陣有冇認真聽書㗎
體諒下,佢輕度
遲下三毫子用wechat都未必過到數
唔洗救我,救其他人
人命無價
沙田you係咪被炒魷魚
我無話俾居英權所有人喎
唔洗
問你沙田you啊柒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞